Wednesday, 20 September 2017

gaya mutu unggulan... x gitu dik

hey uollssss...

nak cakap sikit pasal lifestyle & fesyen... akak tau lah sikit2 kan...
nak cakap banyak..banyak lagi orang kat luar tu lagi hebat berfesyen...

sebab umur meningkat ni..akak lebih suka kluar umah jeans and t shirt je.. walau ada cakap akak ni rupa  cam orang kampong je.. mungkin xde taste dan gaya... ader aku kesah...

but yg surprisenya kadang tu ada manusia ni yg berfesyen x kena gaya dan lupa yg Malaysia ni ada matahari terik atas kepala...

kita ni kat Malaysia kan... gaya pemakaian kita ni kekadang bergantung pada cuaca dan persekitaran.. contoh dr segi culture, pengaruh tv dan pengaruh artis...




ada satu masa tu akak jenjalan ke pavilion.. saja2 jenjalan sbb food court kat pavilion tu akak suka ada macam2 makanan.. dan akak rasa kat situ lah satunya tempat dalam pavilion yg harganya ok... kalau ko nak jenjalan butik2 kat atas tu..mati lah x mampu...

tapi kengkadang akak perati mereka2 yg datang pavilion ni semua nya hanya eksen2 kelas je...mmg ada yg betul2 berduit..tapi banyak juga remaja2 dan hadek2 yg ingin kan gaya hidup mewah sedangkan ke mampuan di luar kotak pikiran...

mungkin mereka ni muda2 lagi2..jadi trend sebegini Nampak keren bak kata orang Indonesia...

akak ade a few friend yg lepaknya pavilion.... bila akak sebut pavilion...mereka ketawa... "mana ada orang cakap pavilion lah...orang just sebut pavi jer"... kata mereka... ade aku kesah.. x salah kan.. kalau aku nak sebut pavilinggam pun suka aku lah...

tapi begitu lah term2 yg mereka guna... x sebut bukit bintang.. kena sebut star hill... butoh lah ko...

yg akak terkejutnya..budak2 kat pavilion ni.. bergaya sungguh WOW... demi menampakkan gaya fashion forward... semua mereka langgar


macam mana tergerak hati ko leh pakai trench coat atau coat yg panjang dan tebal pegi pavilion ni dan merasakan ianya satu yg sooooo trendy kan... akak paham tu lah pakaian2 ala2 k-pop katanya...dik diorang tu duk Negara cuaca peti ais.. kita Negara oven jenama singer dik...

ko tau tak Malaysia ni Negara berapi...dr bahagian mana kat kl ni yg tercatat cuaca sejuk yg membolehkan ko pakai trench coat tebal ni... di bahagian mana kat kl ni ada turun salji yg menggalakkan ko pakai baju ada bulu2 kat leher ko...

alahhhhhhhh.... sakit jiwa aku tengok tau.. bila kita pandang di jeling2 kan kita sambil cik pung cik pung kan kita... adakah ko ni datang pavilion ni semata2 nak masuk peti ais pavilion ni...

entah lah... manakan pula potongan rambut ala2 k-pop sambil masing2 pegang cawan starbuck dan slang2 omputeh campur2 melayu...

lepas tu semua duk bertenggek kat tepi2 sambil2 selfie sambil hashtag #lepakpavi...

mungkin akak jugak buat dolu2 dik.. tapi akak x pakai baju bulu2 binatang waktu panas terik dik...

bila kita pandang keliling ata2nya anak muda dengan gaya dan fesyen masing2... manakan yg merasa kan mereka sudah di tahap anak anak muda di california..manakan pula hadik2 yg eksen2 keras cam batu lesung dengan gaya fesyen terkini..up to date, cukup lengkap dengan sunglasses, beg , seluar, baju, rantai gelang..tetapi bila bercakap bagai itek serati yg x habis mak nok mak nok semua...manakan pula yg gendong paper bag berjenama sambil libaskan rambut...


x lupa juga yang lepak2 di sidewalk café yang hanya berbekalkan segelas air selama 3 4 jam...sambil tangan masing2 tunjuk gadget terbaru.. kalau xde iPhone ..mungkin hp2 jenama terkini.. kalau hp buruk simpan je dalam beg..sbb gaya tu x kena dengan pavilion...

jangan di lupa..kalau boleh keluarkan segala ayat berbahasa omputeh sehabis baik..sbb baru gaya tu selari dengan penampilan...

mmg sekarang ni kejarkan kemajuan..tapi mesti selari dengan kemampuan...apa yg mereka mahukan hanyalah perhatian sebenarnya...

dah attitude eksen2 kelas ni mmg slalu kita Nampak... asal usul mereka kita x tau..duduk mana kita x selidik...tapi kena ingat gaya mesti kena ada.. sbb bila di Tanya lepak mana..pavilion katanya...so satu markah untuk melonjakkan diri menjadi orang yg nampak kelas tu dah dapat dah...

entah lah mungkin tu satu trend kot... mungkin kita je x sedar kita dah tua.. mungkin satu masa dulu kita pun galak duk ikut trend yg merapu...cuma xde sapa nak tegur kan...

bagi akak biar lah..mungkin zaman muda mudi sekarang x sama dengan zaman era Y2k yg akak lalui dulu.. cara kita berbeza..dan kemampuan kita juga x sama...

entah lahhh....

Friday, 15 September 2017

suka bogel bogel

hi uollsss ..lama akak x bersiaran.. seminggu ni akak demam teruk...

kepala sakit.. sejak balik dr bercuti kat Cameron highland..trus demam...seram sejuk..panas dalam...

alhamdulilah dah ok skit..

ok today akak nak tulis skit pasal dunia modelling. ada pembaca akak suruh tulis pasal sorang model / pelakon baru Alicia Amin..



sapa Alicia Amin ni.. akak pun kurang kenal uollssss...

setelah akak selidik dia rupanya salah sorang contestant dalam Asia next top model.
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 
 

Tuesday, 12 September 2017

bila si rambut karat berangan omputeh..

hey uollsss...

akak ada cerita uollsss...

aru tu kak p lah satu pasaraya ni...jenjalan cuc imata walau diriku ini dintis uollsss...

so sambil jalan sambil2 flip hair kan...

singgah jap mcdonal beri eskrim cone dia yg murah tu ..then duduk kat tempat2 duduk kat situ. berdepan dengan macam serbanika shop cam tu.. tp yg agam cam tu lah..

ada tempat duduk depan tu.. dia outdoor..so akak lepak lah situ sambil2 look around and isap okok jap...

then sabil2 akak fefeeling cantek , ada sorang pompuan ni...cantek dr akak... muka mekap mampan ni...bergaya..rambut kepok2..sunglases kat kepala.. dress paras lutut..dia dengan sorang lagi kawan yg sama pesen cam dia.. duduk sebelah kerusi akak duduk...


 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Monday, 11 September 2017

demandnya ko sundel

akak nak Tanya...

sejauh mana kita boleh terima dengan demand artis kita?...

baru2 ni kita ada baca yg Fattah amin kena bahan kerana meletakkan syarat yg dia x boleh berjemur di bawah cahaya matahari terlalu lama. syarat ni di letakkan atas alasan dia x mau apa2 kesan atau gelap di sebabkan panas matahari.

 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA


Friday, 8 September 2017

kalau muka biser Sunglasses harus meletop!

uollsss semalam akak boring2 akak look around lah wechat kan..opssss... maka ramai lah yg add akak kerana kechantikan akak semulajadi ni...

then ada lah sorang ni add akak...nak berkenalan katanya... elok orangnya... ala2 model gitu... gambar dia semua pakai sunglasesse uollss.. akak suruh lah bg gambar dia x pakai sunglasses.. sbb akak cakap akak nak tengok mata dia....orang kata " dr mata turun ke hati kan"..gituh

tapi bila dia bg akak gambar dia x pakai sunglasses mmg terus dr mata turun ke hati..tapi lepas ke hati trus ke ginjal ke perut dan terus terkentut.. muka pakai sunglasses ngan x pakai lain sangat uollsss..langit dan bumi.. trus hodoh uollss.. mmg lah orang cakap kalau pakai sunglasses ni dapat mencantekkan kan wajah kita kan...sekarang akak percaya

ia menyerikan lagi rupa kita yg kekadang biser pembelah...
bukan je menyerikan penampilan kita .. tapi dia juga menghalang silau cahaya sinaran matahari kan..

lagi2 kalau perempuan yg pakai... uollss trus meletop cantek kebaboom tau..x kira lah tua ke muda ke..herot ke biser ke..semua boleh pakai...baru namak cam artis..

sekarang ni ada macam2 jenis dan variasi sunglasses.. dan sekarang ZALORA ada promo hebat tau. under "WOMAN SUNGLASSES" <------ click="" p="" sini=""><------ click="" p="" sini="">
akak pun naik gila tengok sunglases cantek2 uollsss...dah macam2 patern, berkualiti dan yg paling penting murah uolssssss.... gila akak di buatnya..mmg rambang mata sangat uollsss





CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA

Thursday, 7 September 2017

kemeroyanan di fesbook

hey uollsss.. seminggu lebih dah akak x bersiaran

maklum lah cuti panjang kan..dengan cuti raya bagai..akak pun kurang sihat..

akak ada gak stalker2 fb korang semua duk beraya sakan cuti 5 harikan..ada tu siap tambah cuti lagi..

ok ari ni akak nak cerita tentang orang duk meroyan update facebook kata fb dia kena stalker dengan orang...

duk lah meroyan update facebook kenapa orang duk tengok facebook dia..merensa orang duk tengok2 facebook dia...update x henti2 hina , cerca, bagai...siap kata " ko dah kenapa xde life ke nak stalk2 fb orang?"

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...