Friday, 29 April 2011

alamak mak dia lerrrr

balik keje..pi lah jalan2 kat giant...


nak beli yogurt katanya...bukan nak jaga badan..nak beli sekali wafer mentega kacang 2 keping..
gajah kan...

then jalan2 sambil belek2 benda kat luar kedai2 giant.

tengah jalan ade orang pandang2 akak..
dia tenung sambil senyum...
pompuan india ngan perempuan melayu...

dalam hati kata..." mesti diorang baca blog aku ni"...

feeling2 dah prepare nak cakap kalau orang tanya.." u kak senduk ek?..."...
feeling sangat macam popular...macam femes...walhal

akak terus control jalan...depan dia then dia tegur...

" macam kenal lah u ni...kat mane ek i jumpe'...dalam hati feeling2 popular n chantek..gil kannn

ujung2 dia cakap " u yang jatuhkan rak kat kedai sana lepas tu tuduh anak i buat kan"...

ni mesti emak yenna ari tu...

buat2 x dengar..lajukan langkah kepada dua kali ganda...sambil gigit2 kuku bagi nampak kiut..
hati berkata..mau kena cakar ngan minah yenna ni...

larrrr sendukkk...

run for ur life!


Wednesday, 27 April 2011

tudung....

sekarang ni macam2 jenis tudung ada kan...
tudung bawal, tudung wardina, macam2 lagi lah...

kadang tu ade yang pakai tudung ala2 pelangi gitewww...
chantek agaknya diorang rasa...

tapi ade satu jenis tudung yang akak rasa x leh blah langsung...
rasa nak bantai je kalau tengok sapa pakai...
rase nak suruh bukak ganti lain je...

ala korang tau tudung tu.. paling popular sekarang..yang ade sepit kat depan tu..ala2 pakai sepit kat rambut...
ala2 belah rambut cam tu..rase nak bantai je tengok sapa pakai...

sape lah yang reka tudung tu ek...
korang rasa lawa ke?..sapa pakai dia rasa lawa lah kan

akak rase x gemor le pulak...

selain menutup aurat tudung kan pakai bagi nampak ayu dan sopan..tapi kalau pakai tudung tu..rasa lain macam lak...

lagi satu x leh blah sekarang..pakai tudung pakai lak cekak...
ala ala ala...comelnya akuuuu...
Cekak siap ade reben..ko mampu?...

dik sorry lah akak cuma nak tunjuk contoh..ko chantik..gebu..warna2 warni..pelangi..jgan marah ek..uollss jagan fokus muka dia..fokus pada riben sajork

cuba uollss tengok kenapa islam suruh pakai tudung dan bagai mana pemakaiannya ..


ko mampu pi pavilon pakai cam ni...boleh sajork kalau kena gaya kan...

1) warna tidak menyerlah
2) tidak menarik perhatian
3) mesti menutup dada
4) menampakkan bahagian muka....no jambul2 plz..Dato siti awas..

lagi satu pakai tudung dengan bonggol tinggi kat belakang..
nak tau kenapa x boleh...

ada sebabnya...dulu pada zaman nabi ada satu masyarakat yang memakai penutup kepala dan ada bonggol di belakang.
so pemakaian tudung macam tu menampakkan dan menggambarkan wanita pada waktu itew...
so x kan kita nak pakai tudung tapi di lebel macam tu kan...so setiap benda mesti ada sebab kan...

“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini” –hadith riwayat Muslim. Hadith no 212

so uollsss lets kita pakai tudung dengan cara yang betul...


p/s: motip senduk ajak pakai tudung..pompuan ke ko...uuuuu..mengeliat jap...

Tuesday, 26 April 2011

makan tanah


tadi akak ada post satu entry..its agak sensitive...tapi ada dua orang komen..akak hargai komen tu...and i love the way u answer.. thanks guys...tapi baik delete...

ok back to funny story for the day....

kannnn...meriah ke tidakkkk...

tadi akak pi bank..nak buat bank draft...

abis je urusan...akak jalan belakang sorang perempuan cha ya nun alif ni...high heel dia..fullamak..chantek..rase nak beli satu..tapi akak bayang kan kaki akak yang akak liquid paper ni x yah ler feeling...

then dia sibuk cakap ngan talipon..jalan punya jalan tu dia...heel termasuk dalam jaring2 longkang dan trus menyungkam...cium tanah..macam pokok tumbang ko...

secara spontan akak terketawa dengan kuat...then akak tengah pegang handpon..trus nak snap pic dia..jahat kan..ade aku kesah.....

then tetiba ada orang jerit kat akak " hey what are u doing"....

alamak kawan dia lah...matilah kantoi nak amik gambar kawan dia tergolek tadi...

ape lagi cabottt...tapi x leh tahan ko...muka chantek..titiba makan tanah...

hahahahahahahah

Thursday, 14 April 2011

1 lawan 1

asallamualaukummmm uollsss....

hawau u?

lama tul x hadap blog ni..busy gila...x sempat..semalam ke klia..ngah duk tuggu detail and deal ngan orang klia..ade lak orang kenal akak..katanya selalu baca blog akak...baizura nama dia..amboi gembira sakan ko ek..anyway nice to see u baizura.

tadi akak pi lah satu tempat nak anta invoice..cuaca panas...rasa macam nak mandi je....
sampai je...kena lak tunggu staff kat situ...

belagak2 betina2 kat situ...kita manis mulut senyum2 dia pandang kita cam sampah..ko henggat ko hebat sangat..macam aku x tau ko tu tukang susun fail je taraf2 ko...feeling..

malas nak ckp banyak..kita pi tempat orang kan....

so nak kuar tempat tu akak lalu lah pintu kaca...then penat2 mane lah nak perasan...akak tolak pintu kaca tu...x boleh bukak..akak x perasan ade tulis "TARIK"...


then ade suara bebunyi "tak nampak ke tulis TARIK tu ...bangang ke hapa"..

akak toleh kiri..ade sorang pompuan pakai tudung merah..umur lingkungan 30-an...siap ngomel2 sebab akak tolak dan tak tarik pintu tu...

akak pandang dia akak cakap.." maaf yer saya terbangang plak ari ni"..

dia cebik bibir and jeling akak...belagak......

so akak kuar pi lah department lain...dalam sejam lebih ke dua jam cam tu akak abis urusan kat jabatan lagi satu tu..akak turun and terus pi kereta..akak nak drive kuar...

akak jalan je..akak perasan ade kete toyota vios warna hitam benti tepi jalan dengan seorang lelaki sedang membantu dia...sian minyak dia habis...nasib baik dekat ngan area parking..kalau kat tepi jalan besar kan hazab...

akak tengok..betina tudung merah tu...tu lah mulut ko hazab lagi kan minyak habis...

akak drive slow je...akak benti sebelah dia...akak bukak tingkap lantas berkata...

"bawak kete pandai tapi x isi minyak..MEMANG SUPER BANGANG!'....

dia naik hantu..lelaki dengan dia tu ala abang2..elok wajahnya...terkesima and macam tercengang dengan kata2 akak...akak dengar betina tu seranah akak..akak gelak..tutup tingkap jalan....

tu lah ko ingat ko hebat..tuhan maha kaya wahai betina bangang.. kan dah dapat balasan...

...mungkin kalau ko cakap elok2 macam " wahai cik adik chantek rupawan..bukan tolak pintu tu tarik" tadi..mungkin akak orang pertama yang tolong dia beli minyak...

tapi sebab ko hanjeng..jawapan nyer ko ludah lah banyak2 dalam dangki minyak ko ganti petrol...

PADAN MUKA KO HANJ



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...