Tuesday, 28 June 2011

krim pemusnah

dua minggu ni akak memang busy..mane kan traning kat melaka..mane plak pi treasure hunt kat chreating...busy tul

pandang2 cermin makin lama makin gajah akak ni...kalau berdiri sebelah rebana ubi mesti ada yang cakap akak ni mirip...

so korek2 ubat2 kurus lama kat almari...tadaaaaaa jumpe krim pemecah lemak sendayu tinggi...lama dah akak ada krim ni...pakai dua tiga kali je..lepas tu humban dalam almari..pastu trus lupa...

mase tu x rase lah diri ni lembu sangat...tp sekarang kelembuan melada jiwa kan..kena lah cari ubat bg kurus cepat... sebelum orang ramai terkompius antara akak ngan lembu baik akak bertindak...

so sebelum tido akak sapu kat perut, pinggang...lengan bagi runcing...peha bagi mirip kaki nasha aziz yang sekarang ni sama besar ngan tiang TNB...kelas ko,...x payah pegi marie france...

nak bg trill balut plak ngan wraping plastik tu...ala2 kat pusat peramping badan kan...cuma xde sauna je aku nak masuk...mau kena masak air pakai periuk kenduri baru leh jadi suasana sauna

lepas sapu trus pasang mp3 n pose2 nak tido..konon2 pembakaran lemak ketika tido lah kan...

tetiba rasa berangin tu bertukar menjadi panas dan pijau...ohhhh x leh tahan..rasa macam ko tumbuk cili padi n ko sapu kat perut ko....panas...rasa macam melecur...

x leh jadi...nak tanggal plastik tu susah plak..hanjing tul...

akak trus lari masuk bilik air....cuci...makin cuci makin panas...dah tangan pulak panas....muka berpeluh2...pegang muka ....muka plak panas....

ini bukan krim pemecah lemak ni...ini KRIM PEMECAH BELAH KAN HIDUP NI....

akak sabun....makin panas....

so dalam bilik air akak ade tempayan plastik besar....kul 3 pagi tu aku menyelam dalam tempayan ko...nak bg hilang panas....

mau 2 jam lah aku pose dalam tempayan plastik tu...hazabbbb

tobat x nak pakai krim sendayu tinggi tu lagi...

esoknya akak bg tau mak akak...krim tu panas akak nak buang...mak akak kata jgan..dia nak...

ujung2 bila akak tanya mak akak dia jawab " krim ko bg tu mane ade panas...berangin sedap..mak buat sapu lulut sakit"

sah lutut mak aku ni tebal..kebal panas ni...

* sorry xde gambar selingan...internet tersangat lah gampang...nak upload gambar...SETAHUNNNNNNNNNNNN

Saturday, 18 June 2011

Turu = Tido



bila hotmama sebut pasal tido kaki kejang...teringat lak pasal tidooo ni...

sorry pompuan mak cedok idea uollsss...

korang pernah x tido then rasa2 macam kena himpap..bukan himpap dek jantan plak..tu lain yerr...orang kata ada hantu tindih..betul ke..

bila akak tanya ngan doktor...doktor kata akak ni percaya pada tahyul..cinabeng punya doktor..aku bakar klinik ko baru tau...

doktor kata bila tido posisi kita salah ..darah kita tersekat then terjadi lah keadaan " lumpuh separa sedar"..ko mampu lumpur separa sedar katanya...

tapi ape pun akak tetap 50 50 dengan kata2 doktor tu...

tu lah orang tua kata sebelum tido basuk kaki...baca doa..al-fatihah, selawat, ayat kursi, 3 kul...kannn...ini tidak..sebelum tido ko layan mp3 lagu lady gaga

ape lagi mendapat lah hantu lady gaga datang pijak ko waktu tido...

kita sedar tapi rase macam kena himpit..dada sakit..x leh bergerak..bercakap..
time tu lah dalah hati nak ko azan baca doa bagai..kadang tu mau ko baya semua ayat sampai khatam satu muqadam ko baca kan...

ni ade satu kes akak..akak tido..rase2 malam tu baru lepas jimba jimbana kat kareoke ngan kawan2..nyanyi x hengat dunia...penat..balik flat trus tido...

tetiba tengah malam tersedar macam kena himpap..x leh gerak..nak nafas susah..lepas tu kena himpap ..kejang lak kaki...wahhhh...meraung dalam hati..x leh gerak...

ape lagi...azan lah gamaknya dalam hati..doa semua doa akak baca..sampai doa qunut, makan, masuk tandas pun baca...mata mamai2 lak..terperasan lak macam ade lembaga depan mata duk diri..menggigil lagi...

...ape lagi nak baca pun x tau..ujung2 ok..trus x dapat tido sebab kaki masih sakit...

bila akak tanya mak akak kenapa jadi cam tu..jawapan yang di berikan pastinya berunsur keagamaan kan..." sembahyang liat..kuar malam cam burung hantu, tido x baca doa...bukan je hantu himpap ko..entah2 dah berkampung kat hati ko"..sentap kan kata2 tu..

so sebagai selesaikan masalah..download yasin kat hp..nak tido pasang loud speaker yasin kuat2 ..dengan harapan hantu takut lah kan...ujung2 kena gak impap..hambek ko

pagi2 esok mak akak tanya..." sapa lak baca yasin kul 3 pagi tu.." akak jawab " orang pasang yasin takut hatu impap"...jawapan mak akak.." hantu pasang yasin nak halau hantu..mane lah boleh"..

sentap...x nak kawan mak...

Friday, 17 June 2011

gores dan menang

ape korang buat kalau ko cakap ngan orang tu buat riaksi dia macam jijik ngan ko...

1) ludah muka dia
2) senyum je dan buat profesional
3) maki dia
4) bersabar

agak2 mane satu korang pilih...

bagi abang..tiada pilihan dia atas...jawapan abang adalah...

GORES DAN MENANG....

ada satu cuctomer ni..kita datang jumpe dia sebab dia nak buat service...bukan service tuut tapi service routine checking untuk pest control...

so secara profesional...i datang..beri salam dan sedia untuk monitor staff i buat service...

tp ape perempuan ni buat...

dia kata : boleh x u panggil someone cakap ngan i.. i x leh cakap lah ngan u sebab i x selesa...(sambil pandang i atas bawah dengan jeling2)

babi sangat..so akakikut je arahannnn....

so satu hari tu i ternampak perempuan hanj ni di giant..feeling2 kekwat...

ape lagi akak pi parking...akak buat acara gores dan menang keatas kereta dia...wahhh hebat...

pati dia seronok tengok dinding kete di gores ngan duit syiling..sebagai bonus...kempiskan satu tayar depan sebagai imbuhan...seronokkkk...

rasekan..sape suruh ko hanjeng...aku hormat ko ko hanjeng kan aku plak...opss sorryyyy

Thursday, 9 June 2011

amacam ok tak

amacam...terperanjat?....

sebab tu lah akak..opsss abang lama x online..abang pi bina badan...penat diet..penat ari2 pi gym...
amacam ade sape2 nak tackle abang?...

hahahh amacam suka..puas hati..berani mati...kannn...

sekarang ni mmg busy...keje..sosial..family...pelbagai lah....

sekarang ni ngah pikir2 nak buat busniness apa dekat2 nak raya ni...jual tudung?...jual kek...jual baju kurung....makcik2 sangat kan meniaga bila nak raya..hahahha

ok sepanjang minggu ni banyak habiskan masa ngan kawan2..jalan2 pi johor..tu x de masa hadap blog....

sempat singgah ayer hitam johor..tengok pase...sooooo makcik2 kan...tapi x beli sebab semua petern patern lama...mak mak suka lah kan...sambil2 cari hadiah kawan kawen dekat2 air hitam tu...mane tau ade chantek...

motip sah sah orang yang kawen tu muak nak pegi ayer hitam ni kan...ade aku kesah...cari2 punya carik..ujung2 beli jam ada ayat2 quran...kira ok lah tu kan..nanti dia leh letak kat umah baru...

nak hadiahkan pengantin pompuan baju tidor sexy macam x kena lak..sebab pengantin perempuan tu ala2 desa muka dia..kang pakai baju tidur lace dah mirip wan maimunah lak...

paling x leh blah pengantin lelaki pakai safety boot sebab ujan n lecak..sedeh tau...kira ok lah tu sytlo..walaupun...

nak hadiah kan tv 42 inci macam x sesuai...sebab pengantin x suka tengok tv..kannn..sebab dia sebok buat keje lain malam tu...

ahah ek..kenapa akak x belikan cadar and sarung bantal warna hitam..x lah tinggal kan stain malam tu...hahaha..hanjeng sangat aku kan...

ape pun nanti abang update lagi..

gua chowww dulu..sambil tabik feeling2 lelaki sebenar...


halah halah halah

sham : sis, update laaa. tgh exam ni stresss tau takde baca ur new updates. terpaksa korek post lama2

hadek2Songsang: KAK SENDOK OI>> hangin tol aku dgn ko ni.. nape x ngapdate blog ni.. bz ke akas oi...rindu giler babs dgn karya hanjeng ko...! hahaha.. sukses kak senduk sukses!

membantu: akak sy ada jual kopi yg bole menurunkn berat badan dgn cepat. akak saya pon dah cube dn mmg berhasil...akak nak cube kew..???

windukaksenduk: kak oi. hapdet la belog ko cpat!! stress btol tgk muka2 desa ni. pantas!!!

belajar teknik PANCUTKAN SUAMI di sini... !!! pasti bermanfaat !

haha: oi kak senduk!! malasnye ko nk apdet ye.. hampa tao asek tgk entry yg sama. cepat le apdet!!
kinder bueno: sendukkk... whr r u??... update ler ur blog:)

jumiess: Kak Senduk, leh tak u olls komen tentang Adinda Evans yang telah membuat penyataan bahawa beliau sudah tidak dara?

ABanG_SaSa: Senduk, leh tukar gambar kat atas tu tak?? abg suka gambar senduk yg lebih cun

jay: hi senduk ... update lagi .. x sabar nak gelak sampai tercabut gigi palsu


uolls tengok komen2 kat chat box akak ni..azab kan...vinatang tau...

uollsss akak bukan malas ok..akak cuma xde mase... keje balik penat...
memasak bagai...mencuci baju..bagi makan ayam , itik...lembu, kerbau...tenggiling, mentibang laut...busy tau...

akak janji akan akan update as soon as posible...banyak cerita ni tp sibuk sangat ---> walhal malas..opsss

bagi akak masa 24 jam lepas tu pasti aderrrr.... okeyyyy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...