Tuesday, 23 August 2011

entah boring uollsss

hoi dah nak raya dah..baru nak hapdate blohg...

puasa2 ni malas nak hapdate..sibuk pi teraweh je kan....kannnn.. walhal ko pose kedai mamak x sudahh2....

uollls dah soping raya ke?...banyak baju tahun ni...kuih dah bape balang dah...mesti banyak kan..mane dalam almari..bawah katil semua kan.......

akak satu x beli lagi...cam ne nak beli gaji xde lagi...bos aku tu agaknya raya ke 13 ke baru nak masuk gaji...saje lah tu nak suruh akak pakai tracksuit di bagi raya kan...sadis tul hidup aku ni...

agak2 bape bajet uollss nak bagi duit raya kat budak2....ada 500..ade 100000?....

aku tengok yang pompuan2 dah sebuk cari tudung maching ngan baju raya...nak mactching gak ngan handbeg n kasut....

dah x sudah2 aku dengar mak sebut2 tudung ariani ...aku duk lah google cam ne lah tudung ariani tu..wah pitam..tudung herge sampai 2oo ker 300 ...pitam..mahalnya...200 tu leh beli sepender stok sampai pencen yer...

tahun ni akak ala kadar je kot...xde persiapan lagi...mungkin last2 minit cam selalu kot...malam raya kang aku terjah jalan tar...himpit2 panas2...wallaweiii...sesak..pitam...

kalau dulu zaman kanak2...raya seminggu dah dapat kasut...duk lah ulang pakai 2 3 kali depan cermin...mane kan pakai baju raya x sudah2 depan cermin..ala2 reheasal raya kan...seronok...

sekarang ni semua nak p beli sendiri...kalau dintis maknenya..pakai je lah baju tahun2 lepas buat raya...ape susah..ko tambah je ropol2 kat tangan..render2 kat leher..dah jadi baju lain kan...
x pun ko xchange je baru raya tahun lepas ngan baju bapak korang tahun2 dulu...x sapa tau pun kan...

ade gak yang duk sibuk beli baju anak...mahal2 baju budak sekarang..pitam ok...baju sepasang sampai ke 80 hengget...manekan belikan baju kanak2 yang besar kutu tu herga dah beratus2...jenama osgosh lah guess lah...kalau ko hotmama leh lah ko soping anak kat guess kan...ni kalau ko feeling buruh kasar tukang kopek bawang kat pasar malam..gamaknya beli aje lah baju anak kat pasaraya sakan ...yer dak?...janji baju..chantek juga...

x lupa gak yang buat muka raya yer..maksud disini...botox di hari raya..ko jgan ingat aku merepek ok..ade ok....mak2 datin feeling sekarang ni banyak kat pusat2 kechantikan..mane kan nak tambah dagu..tambah pipi..mata yang kelopak dah kedut tu tarik bagi tegang...ala2 yang skit lagi nak tergelincir ke liang lahat pun ade datang nak buat muka...x tau lah ape yang mereka harapkan..adakah harapan mereka muka tegang untuk mengadap tuhan..pikirkan....

ape pun cam ni lah ragam nak raya..semua nak baru..baju, seluar, sepender, muka bagai2 lah...katanya setahun sekali kan....gasak lah korang sane..kalau mampu apa salahnya kan....

ha ni lagi satu cerita...sapa yang ade terbaca blog akugileglamor.blogspot tu harap maklum yer...tu bukan blog akak yer...mungkin ayat2 dia macam sama ngan akak...penggunaan perkataan..cara penyampaian..dan teknik cercaan...tp blog akak ade satu je dik non..ini je le..xde yang lain...



Tuesday, 9 August 2011

ape ek?

hye uolssss... puasa ke tidak?....kalau x puasa pi pimpin tangan masuk van mayat ok...

amacam puase uollssss....meriah?...harus lah kan...lagi2 time buka kan...kannnn....

akak belek2 entry akak yang tudung dulu2 tu..amboi ramai yang komen...ramai yang maki pun ade...amboi ramai yang emo ni..tapi lebih ramai juga yang ter emo-nyet. kannnnn...

mungkin ada yang dapat terima..ade yang tidak..bukan nak cerca..akak cuma mengimbau nostalgia lampau..gitewww...


agak2 kalau nampak tudung ala2 cam ni..korang nak pakai....?

persoalannnya ade aku kesah?...

amboi raya ni mesti meriah..akak lalu2 kat tempat jual2 baju raya tu..macam2 jual..

jubah liplap2 ala2 ramlah ram ...tudung batu2 penuh..manekan tudung renda2..tudung 3 lapis...baju kurung ..baju melayu...berlambak2..

yang penting mak aiii mahal nak mampus...gerenti papa kedana semata2 nak raya punya pasal...

kuih muih...berlambak2 jual...macam2 jenis..nama warna...dah jual...mahal2...bila makan rasa sam je...selalu macam tu kan..x baik diorang ni jual kuih menipu sangat.

tu lah kan musim2 nak raya ni macam2...


sebenarnya akak bulan puasa ni macam xde idea nak tulis apa...nak cerca2 kang kurang pahala...nak buat entry masak2 kang orang kata akak ni hotmama lak...runnnn

nak filing2 chantek dalam blok macam khila fairy ..tp muka akak lebih kepada FUMAKILA Fairy pulak...kannn

nak cerita pasal baju raya...soooooo mak mak sgt...nak cerita pasal laki..akak xde laki..nak cerita pasal anak..anak xde anak ikan ade lah..itew pun anak ikan longkang...

korang ade idea x nak tulis apa...

matilah tanya orang nak tulis apa...hanjeng sgt perangai kan... xpe2 nanti akak pikirkan...

ape pun semalat bepuase uolsss...

" kurangkan kelahatan..tinggalkan kehanjengan..tingkatkan keperibadian..tambahkan iman."

...gitew...ko mampu


yang benar

Nurul Halimatul Fumakila Fairy
- calon ustazah pilihan-


* jangan lupa vote akak nanti kay....

Friday, 5 August 2011

ramadhon mari berjimat


diam x diam dah 5 hari puase kan...

makin puase makin busy hari2 akak..mane nak p teraweh..keje...tadarus..ish ish busy betulll...

kita nak cerita..... sepanjang 5 hari ni akak dah p 2 tempat bazar kat area puchong prima dan puchong perdana...

ya tuhan..berhimpit2..ter kepit2...terjerit2....alooooo ni ramadhon uollll..di ulangi romadhonnn...

mane kan muda tua..laki pompuan..bujang dah kawen...penuhhhh kat bazar...ya tuhan....penuhhhh nak beli kat bazar romadhon...

ko sebut je nak makan ape...sebut...karipap pusing..karipap golek.. semua ada...tp rasanya hampeh..rasa hanj...ujung2 lempar longkang...

akak kalau ke bazar akak bajet 5 hengget je...so bawak duit 5 hengget ngan ic je dalam poket..jgan bawak wallet..kalau bawak lebih almaklumlah akan pokai bila pulang ok...

kita ni puase mmg nafsu mmg besar...ko nampak ayam ko rase sedap...ko nampak kueh nampak sedap..beli kueh sekarang x leh beli singget...kena beli 2 hengget 5 ketul kan...kalau nak beli beli kueh yang uollss dan family betul2 suka sahaja..jgan feeling beli kueh yang nampak chantek n nak cuba2..jawabnya..tongsampah lerrr...

makcik jual kueh tu mmg buat muka2 kesian dan buat2 cam kueh dia yg palin g sedap didunia kan....walhal dia mmg x tau buat kueh..kalau dia pandai sgt buat kueh kenapa dia x jual waktu x bulan ramadhan kan....semua tu main tibai je..janji nampak jadi bentuk kueh ..then jual... kannnn

kalau membeli kat bazar tu..kalau boleh nak cukupkan satu jari satu plastik makanan baru balik kan...sampaikan cekodok yang korang jeling pun x kalau bukan bazar ramadhan tu korang beli sampai 3 hengget kannnn....betul tak

air oren bodoh tu pun beli kan..walaupun rase cam air paip kannnn....sebab ape beli..sebab nafsu...

so sekarang ni akak pesan ngan mak akak kalau ari biase masak nasik dua lauk cukup...buat macam masak hari2 biase je....kalau adik beradik akak datang bebuka je baru ada2 macam2 sebab masing2 bawak makanan kan...kadang tu x habis gak..nak bawak ke sahur dah x sedap kan..buang...membazir uolsss....

kat umah akak ni ..makan sepinggan dah kenyang..lagi2 2 orang je yang puase kat umah ni..sebab bapak akak uzur..so akak x bg dia puase..takut mudaratkan kesihatan dia...

so bulan baik ni x yah lah kita membazir....akak tau uollss semua ni mmg kaya raya...tp ingat jgan membazir uolllssss.. ingat tuuuu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...