Saturday, 16 February 2013

Ada aku kesah

Tadi baru akak review balik comment post akak pasal produk kecantikan yg akak buat dulu... pasal krim kurus..pasal rumpai laut...

Akak tengok ada dalam 140 komen cam tu.. dah separuh daripadanya marah bagai nak rak ni...wahhh marah sungguh ni..

Beriya iya ni sokong bagai produk tu.. sah bongok diorang ni... ini kan prndapat akak jer.. yg beriya ko komen cam tu ultimate produk dalam dunia ni...

Ada satu komen tu berbunyi " nama pun inchloss so inci inci je lah kurus.. bukan weight loss.".. wahai kakak budiman..kalau ko nak hilang inci pada tubuh ko kena lah hilang kilo dulu baru leh hilang inci pada pinggang ko.. sengal... sah ko ni bangang.

Wah tetiba akak naik hantu...

Kelakar pun ada... ala akak tau yg marah tu semua tukang jual produk tu.. akak dah klik sekor sekor punya profile... sah dah ada yg mmg tukang jual inchloss lah..rumput laut tu..

Mungkin sebab prndapat akak tu pintu peniagaan ko tertutup kot. Tu yg beriya naik hantu kot.. akak mintak maaf yer..

Tapi tepulang lah..sapa yg nak pakai..silakan.. sapa x suka.. meh pimpin tangan akak.

Relek lah...uollsss... x kan srbab tu nak naik hantu siap buat karangan kat komen tu. Sapa yg dah kurus sangar n cantek sgt guna produk tu..meh anta kat akak gambar.. cantek n kurus x.. agak2

Apa pun..pendapat dan tindakan anda hak milik setiap insan..

P/s: kalau business krim kurus n rumput laut ko x laku.. ko cuba meniaga ikan sepat kering dr rumah ke rumah pulak...pasti ko leh kurus sebab banyak bejalan.

Thursday, 14 February 2013

Ketiak mamak hangit tapi air tangan dia kita suka

Kenapa orang suka lepak kedai mamak?..akak pun suka...

Kalau nak ikutkan..bukan sedap sangat makanan kat mamak ni... yg ada roti canai..tosei... paling faveret teh tarik or nescafe tarik... tapi kalau tengok kadang tu terpaksa tunggu turn nak duduk sebab penuh...

Akak rasa lepak mamak ni sampai lewat2 malam hanya ada kat malaysia je . Negara lain mana ada.. semua kul 10 tutup.

Kalau lepak mamak ni bukan orang muda je.. budak..mak orang..laki orang.. asal nak lepak je kita trus ke mamak. Kat sini gak jadi port orang tengok bola. Sebab ramai2 leh sorak2... mungkin sebab kat mamak ni ada astro..

Bak kata jessica maembong..." mamak ni kebanyakkannya 24 jam..so leh lepak suka hati sampai kul bapa pun.. sapa xde umah mmg sesuai duduk trus dekat mamak ni"

Bak kata kak bed. "Pelbagai makanan..mudah..walaupun pekerjanya ketiak hangit"

Betul kata kak bed. Ketiak mamak ni..ya tuhan bau dia leh pitam. Tapi tetap kita duk mengidam air tangan mamak tu. Garu garu ketiak skit lepas tu tebar roti canai. Kita pun makan dengan lazatnya.. yummy..

Mungkin sebab kedai mamak ni open air.. santai n makanan dia simple n just nice.

Tapi kadang bukan sebab makanan dia kita suka. Tapi sebab suasana dia yg santai kot. Leh cuci mata katanya...

Bila akak lepak mamak mesti mak akak akan cakap " ape lah sedap sangat kat mamak tu... ko dah krna mandrem dgn mamak tu agaknya".. ada betul kot.. jangan gila2 mamak ni ada pelaris tau.. banyak dah akak dengar.

Tapi ape pun rakyat malaysia ni mmg suka makan kat mamak.. entah kenapa.. masing2 ada pendapat sendiri.

And jangan gila2 ramai kawan akak bertemu jodoh kat kedai mamak ni. Lebih lebih lagi kedai mamak kat port dickson. Kan kak bed kan..

Wednesday, 13 February 2013

Hentikan lah kalau rumah ko xde cermin

hi guys...

Sorry lambat update busy skit...

stuju x dengan kenyataan akak ni ..." kerana nak  nampak up to date sangatttttttttt...banyak wanita bertudung sekarang ni tergolong dalam golongan yang kufur,  fashion disaster dan x pikir tentang aurat dan rasa diri tu bagussss sangat "...

sorry yer ajak bukak nak hakimi sapa2..akak pun bukan lah dari golongan bijak pandai dan pandai hukum agama..tp dr segi pandangan akak jer ok...dont take it personal kay ...( sambil mencebik bibir)..akak cakap macam ni sebab ramai pompuan bertudung diluar sana akan pandang sinis, mencebik bibir dan buat2 nak muntah bila nampak akak n gan kawan2 akak walaupun kami hanya berdiri tegak...itu kerana akak ni nampak lembut..

sebab lembut..mereka geli..sebab lembut mereka trus meletakkan diri akak dalam golongan yang dapat tiket VVIP ke neraka..sebab lembut mereka kata akak ni dalam golongan yang di laknati...

tidak kah dia terpikir.. yang mulut mereka...pakaian mereka lebih tu mencerminkan kekufuran dan cetek agama?..adakah mereka akan dapat tiket 1st class ke syurga?...

akak ada baca satu statement dalam satu blog ni.. dia kata " sapa kata kalau pakai tudung x leh pakai skirt pendek"...mmg betul kiah oi..tp kalau ko pakai tudung dan pakai skirt pendek..lepastu ko pakai lagging dalam sebagai seluar..agak2 tutup sangat ke aurat ko..sah sah lagging tu melekap pada kaki dan ala2 stokin kaki..so agak2 ko tutup ke tidak aurat ko...





banyak lagi di luar bertudung tapi berbogel..paham x ni..pakai tudung tapi baju jarang..ketat sendat...

tolong lah..bukan x leh bergaya..tapi kalau ko dah mix kan terlalu banyak benda kan dah jadi sedara badut dah...akak ada banyak gambar nak share..tapi kang ade lak yang saman akak ni kang...

kelas ko senah baju anjeng lagi


mana yang pakai tudung ala2 bungkus cempedak lagi...ko gulung gulung kain atas kepala warna warni dengan harapan style sangat...dengan warna terang menderang lagi... manekan lilit seratus ela kain kat kepala..pin sana pin sini..kelepet sana sini..ujung2 rupa cam alas meja pengantin tu dah cukup up to date ke..

itu x tengok lagi dengan biji mata warna biru dengan bulu mata sedepa ala2 bulu mata unta lagi..agak2 ko chantek ke...

paling best pakai tudung..tapi pimpin tangan ngan peluk2 dengan jantan...adakah ia betul?... yang saja duk tayang suar ketat dengan bontot yang lebar landasan kapal terbang itu adakah ia menutup aurat...

jadi pengajaran kat sini xpayah nak highlight2 sangat kesalahan orang kalau rumah ko tu xde cermin nak cermin diri ko... jangan senang buat andaian yang kerana ko tu bertudung litup bagai ko ada jaminan xde dosa.

sorry yer entry kali ni macam bunyi ilmiah skit...bukan apa..semak mata and telinga ni...ingat tuhan tu maha kaya..mungkin satu hari nanti allah jadikan orang yang kita jeling2..yang kita geli sangat tu lebih dekat hatinya disis allah ...dr ko yang feeling tudung litup tapi pakai baju ketat nampak belahan bontot  sambil pimpin tangan ngan jantan...


sorry guys terimo-nyet skit... maklum lah hormon x stabil..

p/s : gambar di rembat dr google...sapa2 yang terasa..harap maaf.. marah google sana
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...