Friday, 25 April 2014

Nampak Hantu ...OMG !

hi uollsss.. 

ada kesah akak nak cerita... agak seram skit

beberapa bulan lepas..pertengahan feb x silap akak ... akak duk main komputer kat umah... masa tu dalam kul 2 lebih pagi.. tetiba dengar kat luar bunyi ujan..tetiba jadi sejuk jee... akak pulak duk dalam gelap ..harap lampu laptop je ..malap2 gitew... 

tetiba ngah duk google2..bulu roma akak naik...then ujung mata akak nampak cam ada orang berdiri tepi pintu...hati akak trus berdegup..laju uollssss rasa cam nak tercirit pun ade..akak toleh xde sapa...

the dengar anjeng sahut2.. bunyi cam anjeng menangis... bunyi cam dekat je..

lagi lah takut uolsss.... then akak cepat2 bukak lampu... biar terang...so ok skit...

bilik akak kat umah kakak akak ni dekat bahagian daput...al maklum lah..gajah kan..mesti pilih bilik kat area dapur..sebab senang merangkak malam2 buta cari makanan..peti air lak tepi je bilik akak tu..bak kata kalau nak rasa kehidupan kutub leh trus bukak je peti ais tu trus lompat dalam tu...

tetiba akak dengar macam orang berjalan dalam umah..tapi berjalan seret kaki..uolls tau kan cam ne..kejap slow kejap buat..makin meremang bulu betis akak...

akak berani kan diri..akak kuar bilik then cari bunyi tu.. akan jalan pelan2..then kat ruang tamu tu ada cermin ikea yang tampal2 tu.. then akak jalan ke arah situ..

tetiba ..ya Allah.... apa tu... meremang segala pelusuk bulu akak uollsss... nampak kat cermin tu benda besar.. muka dia buruk sangat.. jijik... mengigil lutut..siap kerkencing sikit kat ujung2 tu.. 

ya allah hantu ke ni..ker hotmama ni...

akak perhati..rupanya itu muka akak sendiri.. ya allah..kusamnya muka akak..x bermaya.. sendu.. cam param sangat...

p/s: sorry muka akak x sama ngan hotmama yer..jauh panggang dr api..

gitew...

amacam hebat x intro akak nak mengatakan muka akak ni kusam dahulu nya..dah hauk juga...

hahahahaahah... korang ingat hantu kan... hantu itu adalah akak sendiri uollsss..

sejak kejadian tu ..akaka x dapat tido lena..selalu dsedih sbb muka akak hauk..kulit akak hauk. ko ingat pompuan betul je ke akan down kalau muka hauk..kulit hauk..akak yang di lahirkan istimewa ni pun jaga kesihatan tau...

walau hakikat akak ni mmg hauk sejak di lahirkan...kulit rentung...akak sedaya upaya nak jadikan diri akak ni seperti adik beradik snow white..agar satu hari nanti akak akan di kucup dengan putera raja yang kacak kaya... untuk mengejutkan akak dari ketidak sedar diri nya akak ini...

uollss nak tau.. akak ni mmg jenis kalau ade produk kecantikan ni akak ni rajin nak cuba... kalau bab nak putih kan kulit ni..uollss sebut je lah apa..semua akak dah cuba..mungkin dah tertulis..yang akak ni mmg akan rentung selamanya..akak redo..

bak kata.. " kalau kekusaman kulit akak membawa akak kebahagiaan ..akak redha"

kannnnnnnnnnn...

tapi sungguh akak cakap...sejak akak cuba makan ephyra ni..kulit akak nampak cerah skit..kerak2 manja mulai hilang... kira dari carta ke 100 akak melonjak ke carta 70 lah...banyak kan perbezaan..muka pun nampak sedikit glow..kalau tutup lampu tu bercahaya lah ..ko mampu?...

selain tu badan bertenaga skit.. 

kadang tu kita nak makan suppliment ni pun kena ikut keserasian kan..tapi alhamdulilah ephyra ni mmg serasi ngan akak...


kalau uollss tengok gambar tu sikit x banyak korang leh tengok perubahan dia tau..awas ek korang...ni akak x pakai camera 360 tau.. sory ek...camera biase je... ni setelah akak makan ephyra tu 1 kotak setengah...tampahan pula akak selalu embun kan muka kat kaki gunung kilimanjaro..tu nampak suci tu

pada yang percaya ..silakan..sapa nak cuba pun silakan..akak cuma nak share je cerita...

sapa yang rasa amik air sembahyang je leh jadi cantek pun boleh.. amik sembahyang tu mmg wajib...sapa x cuba maknyanya korang mmg x sembahyang lah gamaknya...

x salah kan kita cuba..kalau korang rasa korang ada produk lebih meletop..itu hak korang lah..pada sapa yang masih percayakan tanah liat myanmar nora danish tu pun silakan pakai...

akak beli ephyra ni ngan kawan akak...kak Shiema... sapa rasa nak cuba leh p sini

uollss akak bukan nak jual produk tau..cuma nak share je apa akak guna...yang bagus kita share shakan.. yang x bagus kita hanjengkan bersama...x gitu kiah...

kalau x silap akak tengok sekarang ada promosi uollsss... 175 je sekotak..kalau beli dua jadi 170 hengget je..murah kan...x silap akak kalau kat luar 180 lebih rasanya...

yg bestnya kat si shiema ni..penghantaran percuma...apa lagi..berbelanjalah bagi mendapatkan hasil yang terbaik..katanyaaaaaaa....

katanya good bye to kulit dan wajah yang haukkkkkkkkkk...

ramai gak tanya akak..apa akak pakai..so akak share lah... uollsss ni..akak tau nanti ramai lah mulut lahanat yang duk cerca akak kan...tapi ade aku kesah...cerca lah...itu lah ini lah

akhir kata..aku punya blog aku punya suka lah...ko haderrrr

ok lah dah nak pukul 3 pagi ni..kang ada hantu sebenar duk bertenggek sebelah aku..lagi parah...
ok lah nak tido..cau cin cau..

Tuesday, 22 April 2014

kalau kulit cam kuali nak pakai apa

uollsss suka mekap x...

apa barang mekap yang uollss guna...maksud akak faundation...

bagi akak ..faundation adalah paling penting dalam memulakan mekap..kalau ada faundation yang bagus mesti hasil nampak natural dan mulus cantek...

muka cam kerak kuali akan cantek meletop bagai puteri raja...

tapi ada satu faundation akak tengok orang jual..rerebut betina2 sedeh beli... nama dia x silap akak FeelVougue...


akak nampak macam ok..so akak PM lah dia ..tanya clour apa ada..ada x colour gelap..sbb orang malaysia kan banyak kulit rentung2 manja kan...

jawapannya ...sorry ada dua colour je..satu colour putih kapur kasut satu lagi putih kuning...

maknanya pengasas ini mensasarkan produk dia pada pompuan2 yang telan aurawhite 3 tong sahaja ok..habis orang itam x nak cantek ke...pastu jawapan dia lagi kat akak.." u leh cuba foundation yang no 2 tu colour natural skin..."...

cik kak oi..natural skin tu warnanya cerah..ko nak biar muka orang yang kulit gelap ni jadi kelabu ke...

marah akak..sbb apa..banyak produk kecantikan yang di buat untuk orang kulit cerah je..abis tu kulit anak2 keling ni cam ne..x kan nak pakai arang tumbuk campur tanah liat buat faundation...

bila di tanya kenapa x de warna gelap..jawapan dia senang je... malaysia ni x ramai yang kulit gelap...

so jawapan akak adalah " kepala bapak ko" .. ko dah hilang akal ke apa..

yang lahir2 je hitam tu cam ner...nak kena rendam ngan kapur kasut dari kecik ke..pastikan putih bila besar nanti ke.. 

lepas tu yang akak hangin lagi statement dia cam haram... siap ada campuran air zam zam lagi..lepas pakai muka cam telur yng di kupas katanya...

habis kalau muka orang tu jerawat batu..hauk belobang...adakah statement dia akan jadi cam ni..muka cantek ibarat jalan tar yang di turap.. licin rata bagai digilis steamroll...

mmg lah hasil cantek..lepas mekap ko snap pakai camera 360.. yang kasar cam berus periuk pun nampak halus sutera...

nasib aku ni xde duit..kalau aku ade duit aku jual faundation yang warna gelap..sbb ramai yang berkulit gelap susah nak cari bedak..semua bedak putihhhhh je...

dr feel vouge tu akak lebih sarankan pakai Nuturactor... macam2 colour ada.. dr wrna snow white hingga ke warna bontot kuali...lepas tu nuturactor ni pun bagus..banyak kawan2 akak yang busnines mekap orang pakai produk ni..


senang blend dengan bedak. tahan lama..x lebam kalau pakai lama..smooth sangat..finishing dia cantek...
kalau yang warna gelap buat shading muka pun chantek...


lain kali uollsss kalau nak jual bedak warna putih tu..ko baik meniaga kat kutup utara sana..orang kat sana warna semua putih cam kertas A4. promote skali bedak batu gambar makcik cina tu...
lepas mekap snap 360 mmg lah hasil mulus...cuba lepas mekap duk tengahari matahari terik..x ke muka ko berkepok cam tertonggeng dalam guni tepung.

sentaplah... nak p Bobby Brown lah cam ni.....


* entry ini telah di tulis menggunakan khidmat unify umah aku yg laju. Dan menggunakan komputer yg bapak aku belikan untuk aku.. saya x mintak belas ihsan internet org nak tulis blog.

Monday, 21 April 2014

air xde apa pun x boleh

uollsss rumah uolls ada air?

umah akak sentiasa ada.... 

sapa yang duk lembah kelang tu mmg hazab le...air kena catu 2 hari 2 hari.. nasib umah akak x kena,...akak pun x tau kenapa umah akak ada je air..ni dengar kata nak catu lagi sampai 3 bulan...meninggal...

bila aku tanya syabas..diorang cakap "  kita bekalkan air sepanjang tahun tanpa henti pada yg cantek sahaja"....hahahahaha ko hader.. aku siap buang2 je air tu..bukak pili biarkan mengalir dengan sengaja..bagi korang jeles...

akak kesian ngan kawan2 akak yang umah mereka termasuk dalam kawasan catuan...nak buat apa pun x leh..semua kerja tergendala..bak orang kata..biar xde karen tp jangan xde air...

nak mandi, cuci baju pun x leh..dah berapai2 makcik jemah beli tong air simpan air..orang jual tong buruk pun RM80 hengget...kalau duk umah kampung tu lain cerita...leh lah korek tanah buat perigi ..yang duk umah merpati cam ner...x kan nak korek tanah gak...ko buat sembahyang mintak ujan lah nampaknya.

makanya ramailah memonspon malam jumaat kepada malam yang air ada... hahahahah...

tapi yang akak paling hangin tu...bila p tandas awam..kita paham air xde..tapi ko nak gak melepas kan..taik bersepah ..bau busuk hancing ..macam sial..kalau xde air baik ko tutup je jamban tu...

manakan pula orang yang meniaga restoran..sian akak tengok..air xde..dah business tergendala..akak pun x tau sampai bila air ni nak kena catu...terpaksalah makan siap letak plastik atas pinggan

lets lah reramai kita mandi sungai yer.. pi lah sungai congkak ke sungai gabai ke..sambil mandi2 leh scanning anak ikan mandi..x gitu kiah...

sabar le kiah oi...

pada sapa nak tumpang mandi umah akak ..di alu2 kan...datang lah reramai... tapi ada syaratnya...

Muka tahap dewa dewi sahaja...

pada sesiapa yang lain yang muka hauk2 skit..makcik2, gadis2 sunti pun leh datang apasalahnya..akak bagi datang..tapi akak akan escort uolls ke sungai kelang yang berdekatan umah akak untuk acara mandi manda secara percuma..sabun cap kapak di sediakan bagi 50 orang terawal.

sekian terima kasih..

#umahakuakupunyasukalah

* entry ini telah di tulis menggunakan khidmat unify umah aku yg laju. Dan menggunakan komputer yg bapak aku belikan untuk aku.. saya x mintak belas ihsan internet org nak tulis blog.


Friday, 18 April 2014

Anak Makcik Paridah Buat hevoc

Hey uollsss

Gila lah sebulan x update... mmg akak x sempat nak update sundel. ngan komputer rosak.. manakan pula internet opis akak yang cam lahanat lembab...

rating trus menjunam uollsss... trus org x kenal dah kak senduk...

ari ni akak nak cerita tentang tudung Makcik Paridah...

walau dah habis dah cita ni tapi aku nak citer gak...

sanggup x korang pakai tudung mahal nak mampus tapi.... jawapannya..kalau ko ada duit ko punya pasal lah... akak tengok ramai gila kot orang beratur nak beli tudung makcik paridah.. akak syak tudung dia ni ada build in aircord lah dalam dia.. 

what is so special about tudung makcik paridah ni?... design?... jenis kain?... model mata buntang dia?

kalau nak ikut bukan cantek sangat pun tuduk makcik paridah ni..sebab bertingkat2 warni2 jer...

setiap jenis tudung..x kira lah makcik paridah ke..makcik markonah ke..apa ke..semua ada keistimewaan dia..kalau ko rasa ko bapak kaya..ko beli lah mahal..nak bergaya punya pasal..kalau ko tu sedeeeeh dintis meskin kedaung..ko pakai je lah tudung bawal jer... yang penting pakai tudung...
cuma akak rasa tindakan anak makcik paridah cakap..pakai tudung ikut kemampuan tu bersebab... ada betul dan ada salah...hey makcik paridah...nasib baik anak menantu ko meletop..kekar abg sado..sama muka ngan ex's laki akak...kalau x akak dah hanjengkan cecukup dah....

Tambahan RM 30.00 untuk ropol dan anda akan mendapat RM 1.00 untuk setiap pelempang yang anda berikan...


" pakai tudung bukan ikut kemampuan..pakai tudung ikut syariat"... kalau ko jawab cam tu cik buntang...mesti orang ramai sayang ko... 

cuma akak rasa tudung dia ni agak mahal lah..tapi kalau ramai yang mampu beli apasalahnya... kalau dah ada nama..orang dah kenal...ko reka tudung pakai kelambu buruk..lilit2 lapis2 bertingkat2 warna-warni pun orng beli..lagi2 model dia cik mata buntang..comel gitew

sebab kan kata2 cik buntang ni..ramai yg sentap nak pakai tudung makcik paridah...


cam ni lah makcik paridah..akak ada idea...apa kata ko reka tudung yang mur mur sahaja.. mampu milik katanya... mesti ramai gila akan beli dudung ko...murah2 sudah...50 hengget ke bawah 50 hengget ke... x semua orang mampu nak beli tudung ko yang herga emas ti makcik paridah oi... ramai gak makcik2 keje jual apam balik yang hengen kan tudung ko...

bila ko jual murah ramai le beli..sekali gus ko menggalakkan semua orang pakai tudung...

bukan apa ..tudung ko tu menarik...sbb tu lah orang berebut sanggup berkemah bagai kat depan kedai ko..tapi sapa yang berkemah tu mmg gila bangang lah..gara2 tudung ko sanggup beratur..wei cik kak bangang baik ko p beratur nak p dengar ceramah agama kan bagus...

lagi satu..makcik paridah...x yah lah ko nak rampas2 bagai tudung orang..orang tu pun nak niaga...kes tiru ke..ciplak ke..tu blakang cerita lah...walau macam mana banyak pun org ciplak tudung ko makcik paridah..jualan tudung ko tetap melonjak naik...tetap keuntungan juta2 sebulan...bila orang ciplak tu maknanya tudung ko populer... ada ke ko dengar orang ciplak tudung kak senduk..haderrrr?

kalau ko nak rasa hebat lagi..ko sedekah tudung2 ko tu kat umah anak2 yatim ke..umah orang tua..mesti lagi berkat kot..insyallah rezeki lebih baik...dr ko rampas..buat orang doa ko lingkup je...

ingat makcik paridah..hidup ni bagai roda...mana tau nanti ada makcik senah reka tudung lagi meletop lagi murah ... orang rerebut beli...baru ko rasa langit tinggi rendah...

lagi satu cik buntang..x yah lah ko feeling hidup sangat nak p bagi tau orang yang ko ada 1000 tudung bagai..x pernah pakai tudung yang sama... tu kan menunjuk2 namanya..kalau ko tudung ko tu labuh tutup dada ikuk syarak lain cerita...ni kalau setakat tudung pelangi ada 15 tingkat tu...ujung taun dah x intrend dah... baik ko p sedekah tudung kat yang x mampu lagi bagus...

ingat ari ni kita kaya..x mustahil satu hari nanti kita leh lingkup...

makanya makcik paridah..ko pikirlah maketing terbaik utk pasarkan tudung ko dr ko tutup periuk nasi orang lain... buat tudung mampu milik..insyallah cik senah yang duduk dalam gua tempurung pun pakat beli tudung ko...

akak doakan semua baik seperti sedia kala... jangan sampai orang boikot produk ko sudah...

anyway..abg fizo... kak senduk sentiasa mencintai badan kekar mu..tetiba..

bye
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...