Wednesday, 15 July 2015

akak rimas dikkkkkk

hey uollssss kita nak raya dah....

amacam dah siap persiapan raya?...akak raya taun ni serba sederhana..ada sehelai je baju baru lain semua pakai yg lama punya... cukup ah tu.. kalau membazir demi nak bergaya sakan ujung2 ko dintis apa guna kannnnnn... ko bergaya sakan tapi wajah ko tetap hauk seperti biase  x guna gak kannn

sekarang memacam fesyen akak tengok..tudung lilit2 kepala 13 kali then lilit leher then ke kepala balik dan pin di tepi pipi lah.. ada tudung sarung then jalan..baju kurung 9 tengkat.. baju melayu mirip maju sukan... dan macam2 lagi....

orang ramai memacam pilihan leh buat nak sambut raya...

tapi akak ada satu benda akak tengok buat akak rasa macam marah sangat... ini pendapat akak lah...korang x setuju korang punya pasal...

orang sibuk bersesak2 nak beli baju raya..nak tengok2 barang..ko sibuk lukis2 inai kat tangan sebab korasa cam cantek sangat...ko rasa ko cam so in trend sgt...


akak x paham kenapa nak raya berduyun2 lah jemah..kiah..tipah duk hulur tangan untuk di inaikan... kalau budak2 tu kurang lah sakit ati..ni dah tahap monopos pun ada nak berlukis inai...nak kawen ko lukis inai..nak raya yenna ko pun lukis inai..tunang ko nak inai gak..ni raya pun ko nak berinai bagai...rimas aku tengok..

mungkin sesetengah orang rasa macam soooooo nice and amazing sgt..rasa cantek..halahhhhh.... sebab ada ukir2 kat tangan.. bila salam raya cam cantek je tangan ko..bagi akak ia adalah..SOOOOO SEDEHHHH...akak dah warning awal2 anak buah akak kalau akak nampak berinai bagai di hari raya ..akak akan inaikan dia seluruh badan yer.. akak akan bantai dia yer

akak tau mesti ramai x setuju ngan apa akak cakap..tapi aku pedulik apa..mampus lah..aku x suka aku punya pasal lah...soooo cik pung lah... sbb bila ko kawen ko berinai lukis2 tu..ia akan nampak nice sbb ia perkahwinan dan menjadi raja sehari.....tapi bila time raya ko berlukis2 bagai tu namanya raja gopal...

sorry to say lah...ko berinai bagai lepas tu ko bersesak lak kat orang ramai2...duk jalan angkat tangan sebab takut inai lukis ko tu tercomot kan..then jeling2 orang kalau terlanggar dia...kepada hanj hanj yg nak berinai bagai..lepas inai berambus balik..x lah inai ko terkena kat baju orang yer ngok! 

ha buat lah inai bagai...tetiba ko ko sakit perut nak memerut time tu..haaa rasa kan ko cam ner nak cebok...

ni x lepas inai time tu lah baru nak beli baju..baru nak pilih tudung bagai... julur2 tangan ko sampai orang kena bg laluan khas cam kak mah kat ko kannn...aku karate tangan ko baru tau...hidup jangan ponjeng sangat leh tak...

lagi satu akak nak ingat kan ...ada few time akak jumpe pompuan pakai tudung cam ni...kalau aku jumpe aku x segan silu untuk bentes kaki ko..biar ko terjelepok jatuh tersempam kat lantai yer...then tudung ko yang besar pemelok tu leh jadi lap kaki...


ape lah perasaan orang tudung cam ni..perasaan dia cantek ke..kiut ke ek.. hishhhh naik hantu aku tengok... ada satu masa tu akak jumpe sorang pompuan tu pakai tudung besar cam ni..then diri sebelah akak jeling2 muka kekwat..perasan dia cam cantek lah gitew... nak je aku trajang pinggang dia...halahhhhhhhhh.. adakah inginkan kelainan..atau rasa cam hipster sgt... or mmg suka fesyen menyerupai tenok pasir di hari raya ?... entah lah

ok lah..ape pun gaya kita hak kita kan..kalau ko nak pakai tudung lilit sebesar pemelok ke..ko nak inai dr kaki sampai kepala ke... then ko nak inak anak beranak ko skali ke..then inai jiran ko skali ke.. then....ko punya pasal...

tapi kalau tetiba korang terjumpa akak  and tetiba akak terkentut dalam mulut  ko or terbantai ko secara tetiba ...paham2 je lah..dia automatik...build in software katanya....

anyway..happy shopping...

akhir kata berinai lah kamu seolah tiada inai dan aci tukang inai lagi di hari esok...

P/S : lagi satu kepada mak bapak yang ada ank kecik or yg baru lepas pantang tu x payah nak sorong stroller besar bagak ko tu kat tengah2 sesak orang bershopping jam 2 3 pagi yer... sbb ko pasti mendapat jolokan ibu bapa paling bangang di dunia.. buat orang maki je.. tolak2 stroller kena kaki orang..buat jem je orang nak jalan....2 3 pagi pi tidurkan anak kat umah sana bongok..bukan bawak jalan.. main je pandai.. jaga x reti... 

kalau nak bejalan sgt tinggal anak kat umah suruh sesapa jaga... suka meletakkan otak kat lutut dengan sengaja... ingat kiut ke letak otak kat lutut tu!...

ok byeeee


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...