sesiapa yg berminat untuk beriklan atau membeli produk di blog ini boleh whatsapp ke 60173806280.

Thursday, 19 October 2017

it's second time bullshit happend

hi uollss.. happy dewali guysss...

I have a story to tell...

last weekends.. as usual my friends decided to pegi bukit bintang... if driving its only took around 30 minute from puchong.. tapi saja2 rasa nak spend weekend night kat bukit bintang.. sebab one of my friend tak pernah stay bukit bintang after 4 years dapat keje kat puchong...

so as usual sorang dr kawan akak bukak agoda search for hotel... near time square...pavilion and all the attraction in b ukit bintang...

akak personaly pun x pernah stay bukit bintang..nak rasa how bukit bintang feel at late night..

after searching and reviewing a bunch of hotel.. we decide to stay one of the hotel in jalan alor. hotelnya nama AURA HOTEL..



 
CLICK MORE
 

Tuesday, 10 October 2017

pedia.... padia...

korang pernah x booking hotel guna internet?

ni akak nak cerita ada pengalaman ujung minggu hari tu yg agak menyakitkan jiwa akak yer...

akak ngan kawan2 akak slalu buat kerja2 gila. kalau nak bercuti atau berjalan x rancang2 trus pegi je..gitew..bukan banyak duit tapi kalau plan2 lama2 sgt ni selalu x jadi.. maklum lah adik2 tua ni kan banyak kerenah.. x de cuti lah apa lah.. so alang2 ada masa terluang trus pi je...

so malam sabtu ari tu.. akak nak ke banting nak cari barang skit kat sana... maka kawan akak pun bg cadangan yg kita stay je kat banting..checkin lah kat mana2 hotel murah..walaupun puchog ngan banting dekat..tapi saja2 je nak stay sana..gatal burit kan...


CLICK MORE

so bukak lah satu web cari hotel dalam web... ada jumpe ni.. search2 punya search dapat lah satu hotel ni...kita cari yg murah2 je sbb nak tido malam tu je... bukak2 Nampak satu hotel ni..gambar dia cantik..bilik dia pun macam nice je..so leh lah relax kan..sambil2 look around sedas...

harganya pun siap tax cuma 52 hengget je...booked kat dalam web pedia tuuuu...

so book je terus n bayar... sbb dia Katanya no booking needed..pay and stay KATANYAAAAAAA.

sbb dia ada stated 4 room left..maka booked je lah.. gambar siap ada balcony..bilik cantik..view pokok2 katanyaaaa...akak mengimpikan suasana indah sambil permandangan bulan yg terang.. 52 hengget kan so x lah harap apa2 sangat...so booked 2 bilik..masa booked tu kul 8 malam..untuk stay terus malam tu... sbb slalu akak buat cam tu ok je..

so sampai banting kita pun cari2 lah mana hotel tu.. bila waze entah mana2 dia bawak.. hotel ni wujud ke x ni atau khayalan sahaja ni.. akak neves lah gak...

then akhirnya sampai gak...hotel rumah kedai je .. kawasanya agak sunyi .. sederet tu semua dah tutup kedainya.. sampai dalam kul 10 malam..

sampai je hotel tu..Nampak ada couple baru naik.. rupa hotel ni macam hotel org datang untuk cretttt je ni..sbb murah kan.. CRETT N GO katanya..xpe lah..so naik...

sampai counter akak pun tunjuk no booking.. resit pembayaran dan nak check in... TETAPI

" adik bilik penuh xde bilik kosong..ada satu tapi orang sudah booked"... so akak pi lah tunjuk semua detail kan..dan mereka kata opis x bg tau apa2 pun...

eh kenapa jadi cam ni... maka akak pun call lah helpline web tu... call call x dapat... then dapat .. press 1 for hotel..press 2 for flight katanya...

so akak manage untuk bercakap dengan customer service dia..by the way.. tiada pilihan bahasa..maybe company ni base dia oversea..so bahasa inggeris sahaja.. sbb kan dua kawan akak tu hanya padai cakap inggeris yes no yes no orite sahaja.. maka akak lah jadi juru cakap..akak pun bukan pandai sangat..tapi kalau cakap tu paham lah ....

so akak pun cakap lah dengan dia... xde greed good evening ke apa hanya "hello" sahaja... dengar suara macam tanggaci yg jawab... tahap gulungan dia buat akak pitam2 kejap nak pahamkan apa dia cakap... akak bg tau lah masalah kami... dia menjawab bergulung2..setiap jawapan dia slow sgt macam orang malas...

akak bg tau lah yg kami booked 2 rooms but hotel hanya ada 1 bilik sahaja...


dia macam x tau nak jawab..then cakap.. "i transferred you to our locater department katanya"... apa tu..entah...bercakap dengan tanggaci ni je dah dekat 15 minit...then dia transfer pulak...then jawab pulak lagi satu tanggaci yg lain...

kalini gulungannya kurang tapi akak boleh tau dia tanggachi la dgn gaya percakapan dia...dia ulang balik padaakak apa tanggaci pertama tadi cakap..akak naik hantu rasanya.. ci and bai betul...

background dia akka boleh dengan kawan2 kerja dia berborak2 ..cerita pasal makan..pasal  holiday lah pasal baju lah...then dia boleh lak sampuk2 apa kawan dia cakap.. beborak2 katanya... walhal masalah akak ni lom selesai lagi...

kawan2 akak dah bergelimpangan dah kat kaki lima macam pelarian,,, kami bukan x mampu nak cancelkan je..tapi alang2 dah bayar 100 utk 2 bilik maka kena lah duduk gakkan...

setelah akak menerangkan segala nya sekali lagi..dia kata dia akan call hotel dan hantar email utk bg tau hotel sekali lagi.. kali ni amik masa setengah jam...akak pun yg bodoh ni pun tunggu lah.. tetiba terputus.. sbb credit abis...

akak naik balik ke hotel... then ada satu coulple melayu dengah deal bilik utk 3 jam..acara korek n tujah...dia kata masih xde bilik utk kami.. dia propose kami duk je satu bilik. sbb bilik lain penuh...

so topup balik phone laju2 n nak call balik..tapi mereka call akak balik.. then dia terus cakap cam ni " hello.. im Cynthia, I have a problem with our customer, they booked 2 room but you manage to have only 1 room for them".. eh ko dah kenapa ... maka akak pun cakap cam ni" hey bodoh... aku yg call tadi lah"...

dia jawab " sorry sir could u speack English"... rupanya betina ni org philipine... sbb English dia kita leh kenal.. slalu tengok drama philipine kan...diaorang ni xde system ke apa...then dia Tanya akak apa problem akak lagi.. akak cakap ni kali ketiga akak nak kena terangkan...

so akak cakap kat dia cam ni lah... memandangkan hotel xde bilik utk kami..apakata batalkan booking kami dan refund or relocate kami... dia kata boleh...

dia cuba relocate kami..tapi dekat2 setengah jam dia masih x dapat selesaikan masalah...

dia Tanya akak bila akak booked..bila sampai hotel ...

akak cakap lagi jam lapan malam..sampai hotel kul 10...

dan stelah dekat 2 jam cuba selesaikan masalah ni...dia cakap.." sir , with our policy..u need to check in before 6 pm to the hotel..or the deal will be void"...

akak dari puteri Cinderella terus bertukar menjadi gorilla yer...

akak translate je lah apa akak cakap... " hey stupid... kalau ko kata kena checked in sebelum kul 6 ko kenalah tulis dalam web ko.. lagi satu kalau x boleh book the same day kenapa deal tu ada kat web ko.. kenapa stated 4 room left..dan kenapa waktu aku buat transection tu successful dan kalau policy ko tu ketat sangat kenapa ko x blocked transection tu..dan aku bukan pertama kali buat ni..banyak kali.."...

betina tu dia.. sambil errr errrr... dia macam diam seminit dan cakap..please wait...

kebetulan lah pakcik yenna jaga kaunter tu panggil akak.. katanya ada bilik dah checkout so kami boleh masuk.. sbb akak tengok ada betina bertudung ngan jantan baru lepas habis goyang gerudi turun..

Maka nya akak pun dapat lah bilik yg baru lepas gerudi tu... Bau bau karipap basah betina tadi pun belum hilang... Ayoooooo.. Neves tak.. Akak bukak semua cadar akak bentang tuala baru.. Tido atas tu... Ko rasa x ke air karipap dia masuk dalam tilam tu.... Matilah nakkkk

then bila akak cakap kat betina philipine tu hotel dan ada bilik untuk kami dia hanya cakap " oh ok thanks god. ok bye" terus letak... babi tak betina ni.. sial kiamak tul..

so rupanya hotel ni xde system pun..dia suka amik orang sewa ikut jam sbb lebih untung.. maka ramai lah anak2 muda yg nak goyang gerudi sewa hotel ni..

dan yg penting.. pakcik yenna ni punya segala anak nenek bini anak semua duk bertapa sekali kat hotel ni...akak pun x tau kenapa...

bg akak cam ni.. sepatutnya hotel ngan system yg ada dalam web tu syncronize lah kan.. kalau ada bilik stated lah ada..kalau xde stated lah xde.. ni hotel murah tau.. kalau hotel mahal cam ner lak..

lagi satu customer service ..ko ni company besar ternama tau.. macam ni ko jawab soalan..main2 ketawa2..x serius..lagi satu si betina philipine tu kalau x reti nak jadi customer service.. ko pi jadi pembantu rumah sana..lagi bagus...

ni 1st experience akak cam ni... anyway customer service dia duk kat luar Negara sana..and bodoh...

ni 1st and last lah akak guna web ni..bodoh..

Thursday, 5 October 2017

FB Live tahap Anjeng liar punya

ari tu akak ada sebut2 pasal orang duk buat fb live pasal mekap yg entah apa benda kan.. ni ada lagi story pasal fb live akak nak komen sikit..

dalam dunia ni banyak manusia yg kadang kala di lahiran mungkin semulajadi gila atau terencat akal tau..tapi yg mmg sengaja mengilakan diri atau menerencatkan dirinya ke apa pun akak x tau

ari tu saja je akak menganjeng akak kata " jangan sampai aku buat live pakai bedak kutikura yer".. rupanya ada lagi binatang yer dari akak...

akak mmg x leh hadam dengan org2 macam ni.. bukan cemburu ke , bukan saja2 cakap ke apa ke...

macam mana terlintas dalam kepala ko ..KO BUAT LIVE KO TENGAH TIDO.. dari nak tido sampai ko tido sampai ko bangun balik..then sambung ko pi jamban p basuh muka sarapan..akak neves lah...



aku pun x tau lah macam mana aku leh ter-add ko dalam fb pun x tau.. tetiba terjumpe manusia yg macam ni...yg akak jadi gila memikirnya dapat 2000 lebih like dan lebih 3 ribu komen...akak delete je fb ko block terus...sungguh ni akak x tipu.. akak x screenshoot pun sbb terlalu marah uollsssssss

sebelum tu ko buat live lipat baju kat dobi.. dengan xde berinteraksi apa2..sambil2 senyum2 lipat baju...akak pun x tau orang macam ni pun ada...pas tu ada lak yg komen " comel lah awak ni..pandai lipat baju".. then dia tersipu2 malu... ada pulak yg komen.." wah OPPA"... apa oppa..opah kau!.. ko dah kenapa ponjengggggggg

kekadang tu live yg bukan2 je..live tengah bawak kereta... pandang depan je..senyum2...ko tunggu2 kot ada orang puji dia cantek ke..puji dia kiut ke apa ke kannn....lagi satu yg paling anjeng adalah bawak keter camera phone tu mengadap jalan.. sepanjang perjalanan ko drive tu ..ko live ngadap jalan.. sambil background lagu Hindustan sepanjang jalan...ko ni ukur jalan ke apa.. ke ko jadikan live video ni sebagai dashboard cam ke apa... ayooooo.. bila akak komen..dah kenapa gila ke apa live ngadap jalan..dia trus block akak...

entah lah uollssss.. manusia yg kekadang berperangai binatang ni banyak muncul sekarang ni... ada tu live fb tapi camera tu ngadap tv...tv1 lak tu..ko dah kenapa anjeng... panas hati je aku tengok...

macam2 perangai ada.. live tengah mandi, tengah bakar sampah, tengah bawak motor, live tengah ngadap sungai.. korang ni dah kenapa ek...

adakah zaman sekarang ni mmg zaman menghasilkan manusia gila ...akak rasa stress terus lepas tengok..nasib aku pakai wifi free masa tu..aku pun tengok lah apa yg cuba ko sampaikan...adakah dia live bg sapa2 yg x dapat siaran tv1 satu ke hapa.... halahhhhhhhhh...

entah lah uollss akak x tau lah.. stresss stresss...

lagi satu semalam..nak Tanya semalam mmg hari live mekap sedunia ke apa.. ko nak promote produk xpe lah kan...tu kita leh lah terima...exception lah kan .akak scroll fb semua dok live mekap ...dekat 100 orang agaknya buat live video serentak... neves lah...









maaf le kalau sesapa dalam gambar ni korang kenal ke apa...akak x anjengkan yg ni,,cuma cakap je..ni antara yg live semalam... ada banyak lagi tapi x kuasa lah nak screenshoot banyak2...

ahhhh lantak ko lah sane..kalau agak2 ko anjeng sangat aku block kan je... abis cerita...

stay tune ..jap gi akak nak buat live garu telo.. pastikan like banyak2..

bye

Wednesday, 27 September 2017

hantaran ku meletop aduhai walaupun

"ko tengok tu hantaran dia... sedih lah..so cik pong... kita menang yer..hantaran kita lagi kelas"

kata kak bedah lepas acara berbalas hantaran kawin adik lelakinya...

mmg macam tu lah uollss resamnya kalau majlis kawen or tunang.. semua nak berlumba2 hantaran sapa paling meletop yer...

berlumba2 sapa bg lagi banyak..20 berbalas 30 dulang katanya... mana kek, buah , baju, minyak Wangi, minyak masak, spenda, kuali, periuk semua nak di hantarankan...


CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Wednesday, 20 September 2017

gaya mutu unggulan... x gitu dik

hey uollssss...

nak cakap sikit pasal lifestyle & fesyen... akak tau lah sikit2 kan...
nak cakap banyak..banyak lagi orang kat luar tu lagi hebat berfesyen...

sebab umur meningkat ni..akak lebih suka kluar umah jeans and t shirt je.. walau ada cakap akak ni rupa  cam orang kampong je.. mungkin xde taste dan gaya... ader aku kesah...

but yg surprisenya kadang tu ada manusia ni yg berfesyen x kena gaya dan lupa yg Malaysia ni ada matahari terik atas kepala...

kita ni kat Malaysia kan... gaya pemakaian kita ni kekadang bergantung pada cuaca dan persekitaran.. contoh dr segi culture, pengaruh tv dan pengaruh artis...



CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA

Friday, 15 September 2017

suka bogel bogel

hi uollsss ..lama akak x bersiaran.. seminggu ni akak demam teruk...

kepala sakit.. sejak balik dr bercuti kat Cameron highland..trus demam...seram sejuk..panas dalam...

alhamdulilah dah ok skit..

ok today akak nak tulis skit pasal dunia modelling. ada pembaca akak suruh tulis pasal sorang model / pelakon baru Alicia Amin..



sapa Alicia Amin ni.. akak pun kurang kenal uollssss...

setelah akak selidik dia rupanya salah sorang contestant dalam Asia next top model.
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 
 

Tuesday, 12 September 2017

bila si rambut karat berangan omputeh..

hey uollsss...

akak ada cerita uollsss...

aru tu kak p lah satu pasaraya ni...jenjalan cuc imata walau diriku ini dintis uollsss...

so sambil jalan sambil2 flip hair kan...

singgah jap mcdonal beri eskrim cone dia yg murah tu ..then duduk kat tempat2 duduk kat situ. berdepan dengan macam serbanika shop cam tu.. tp yg agam cam tu lah..

ada tempat duduk depan tu.. dia outdoor..so akak lepak lah situ sambil2 look around and isap okok jap...

then sabil2 akak fefeeling cantek , ada sorang pompuan ni...cantek dr akak... muka mekap mampan ni...bergaya..rambut kepok2..sunglases kat kepala.. dress paras lutut..dia dengan sorang lagi kawan yg sama pesen cam dia.. duduk sebelah kerusi akak duduk...


 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Monday, 11 September 2017

demandnya ko sundel

akak nak Tanya...

sejauh mana kita boleh terima dengan demand artis kita?...

baru2 ni kita ada baca yg Fattah amin kena bahan kerana meletakkan syarat yg dia x boleh berjemur di bawah cahaya matahari terlalu lama. syarat ni di letakkan atas alasan dia x mau apa2 kesan atau gelap di sebabkan panas matahari.

 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA


Friday, 8 September 2017

Apa SUNGLASSES mampu mengubah wajah?

uollsss semalam akak boring2 akak look around lah wechat kan..opssss... maka ramai lah yg add akak kerana kechantikan akak semulajadi ni...

then ada lah sorang ni add akak...nak berkenalan katanya... elok orangnya... ala2 model gitu... gambar dia semua pakai sunglasesse uollss.. akak suruh lah bg gambar dia x pakai sunglasses.. sbb akak cakap akak nak tengok mata dia....orang kata " dr mata turun ke hati kan"..gituh

tapi bila dia bg akak gambar dia x pakai sunglasses mmg terus dr mata turun ke hati..tapi lepas ke hati trus ke ginjal ke perut dan terus terkentut.. muka pakai sunglasses ngan x pakai lain sangat uollsss..langit dan bumi.. trus hodoh uollss.. mmg lah orang cakap kalau pakai sunglasses ni dapat mencantekkan kan wajah kita kan...sekarang akak percaya

ia menyerikan lagi rupa kita yg kekadang biser pembelah...
bukan je menyerikan penampilan kita .. tapi dia juga menghalang silau cahaya sinaran matahari kan..

lagi2 kalau perempuan yg pakai... uollss trus meletop cantek kebaboom tau..x kira lah tua ke muda ke..herot ke biser ke..semua boleh pakai...baru namak cam artis..

sekarang ni ada macam2 jenis dan variasi sunglasses.. dan sekarang ZALORA ada promo hebat tau. under "WOMAN SUNGLASSES" <------ click="" p="" sini=""><------ click="" p="" sini="">
akak pun naik gila tengok sunglases cantek2 uollsss...dah macam2 patern, berkualiti dan yg paling penting murah uolssssss.... gila akak di buatnya..mmg rambang mata sangat uollsss





CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA

Thursday, 7 September 2017

kemeroyanan di fesbook

hey uollsss.. seminggu lebih dah akak x bersiaran

maklum lah cuti panjang kan..dengan cuti raya bagai..akak pun kurang sihat..

akak ada gak stalker2 fb korang semua duk beraya sakan cuti 5 harikan..ada tu siap tambah cuti lagi..

ok ari ni akak nak cerita tentang orang duk meroyan update facebook kata fb dia kena stalker dengan orang...

duk lah meroyan update facebook kenapa orang duk tengok facebook dia..merensa orang duk tengok2 facebook dia...update x henti2 hina , cerca, bagai...siap kata " ko dah kenapa xde life ke nak stalk2 fb orang?"

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Monday, 28 August 2017

penampakan asam keping dan sup bunjut di sukan sea

assalamualaikum uollssss.. alam isnin

meh ari ni kita borak2 kosong.. ala citer2 biase jer...

ari ni akak nak cakap pasal pakaian...

banyak orang kat media social niselalu complaint, keji, puji n macam2 lagi pasal pemakaian seseorang.. pasal ko pakai baju pun boleh jadi topic tau..

yes akak tau kita Malaysia ni berbilang bangsa dan agama.. jadi isu agama adalah satu isu yg amat sensitip.. lagi2 kalau cara pemakaian tu kat mematuhi cara dan kebiasaan sesuatu agama...

akak ada terbaca pasal orang komen gimnas Negara farah ann di katakan tayang asam keeping di sukan sea...

terkezut akak uollsss

bila akak bukak adalah gambar gimnas ni sedang bertanding di sukan sea... oh akak paham.. sebab farah ann ni melayu campuran dan islam dia pakai baju gymnast yg seksi masa bertanding...

 
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 
 

Wednesday, 23 August 2017

Awas ! bahaya ada di mana2

salam rabu uollsss..

akak ada satu kisah ...

semalam akak motor adik akak rosak. so dia call akak suruh belikan spark plug motor sbb motor start x idop. so dalamvpukul 11 malam cam tu akak p tempat keje adik akak untuk anta plug tu..

akak ni bab plug2 ni mmg terror skit..maklum lah selalu service plug kan..aippppp jangan piker lain... so akak pun tlg dia tukar plug tu.. start2 x idop gak.. maka akak menggunakan kepakaran akak godik2 lagi.. akak transformkan diri akak jadi abang bengkel jap.. and Alhamdulillah hidup.. yeahhhh..

 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Tuesday, 22 August 2017

Mentaliti desa tercinta rakyat kita

hi guysssss...

sorry xde post for the past 3 days.. busyskit and akak ada urusan penting so x dan lah nak update..

amacam uollls sekarang? busy tengok sukan sea?..amacam semalam bola menang 3-1 lawan Myanmar..seronok...

seronok mg seronok tapi ada insiden yg x sedap di dengar berlaku...

semalam dengar cerita ada dua penyokong Myanmar kena belasah teruk dengan penyokong Malaysia.. salah sorang tu nyawa2fish katanya...

ok kaka sini akak nak cakap... bila kita salah letak bendera Indonesia terbalik dalam buku sukan sea tu... pihak Indonesia marah teruk... sbb maruah mereka di persendakan ...walau kita minta maaf ..tapi rakyat dia tetap marah sebab kalau bendera tu terbalik maka jadi bendera Negara Poland...

 BENDERA INDONESIA

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Wednesday, 16 August 2017

simple makeup macam Tunku Tun Aminah

uollsss akak nak tanya ni...

Apa itu natural Beauty?... kalau nak tau natural beauty tu macam akak lah... semulajadi cantik..kannn

bukan apa , rentetan majlis perkahwinan diraja Tunku Tun Aminah yang di katakana mekap nipis dan lite je. tapi tetap wow.. menampakkan kecantikan dia .. tanpa eyeshadow pelangi, tanpa bulu mata che ta dan tanpa blusher yang merah ibarat di lempang...

ramai yg kata.. mekap macam ni lah simple.. next time kawen boleh mekap simple je cam ni...


nak di ingatkan disini Tunku sememangnya di anugerahkan wajah yg flowless dan cantik.. tengok sajalah bonda tunku yg sememangnya di ketahui amat jelita kan..maka kecantikan itu di wariskan ke anakandanya.. so bila tunku mekap lite2 pun tunku tetap cantik..

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Tuesday, 15 August 2017

jenab, kiah, leha kagum dengan Royal wedding

assalamualaikum uollss...

semalam  kecoh kak kiah kak jenab tentang perkahwinan Tunku Tun Aminah anakanda kepada Sultan Johor. Semua orang puji dengan busana yg simple Tunku Nampak lebih cantik menjadi raja sehari. kiah terkesima istana kaca sekali lagi dengan keindahan perkahwinan itu.

kak senah bagi tau yg x tercapai akal dia bila rekaan baju nya sangat simple tetapi Nampak cantek dan masih lagi menampakkan Tunku sebagai kerabat di raja. Pasangannya pula hanya mengenakan baju melayu Johor sebagai baju hari bahgia. lagi lah senah garu kepala.


CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA

Monday, 14 August 2017

uollssss wajib tonton..

hey uollsssss..

today kak senduk nak cerita sikit pasal movie yg kak senduk tonton semalam... rasa macam nak tonton movie..kawan akak sibuk ajak tengok cerita Anabel..

tapi akak macam serik lah tengok cerita hantu omputih ni.. kadang tu merepek dan agak hanj... so akak scrol2 lah FB.. semua sibuk cerita pasal satu cerita Thailand ni... x pernah dengar pun..and macam xde preview pun kat mana2...



tajuk dia "BAD GENIUS"...tajuk pun najwa2 latip je kan...tapi semua duk puji bagus2..ada lah yg kata bg 10/10 lah ..ada kata 20 bintang lah.. yer yer je uollsss kannn...
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

PRODUCT REVIEW : G'Beaute Skin Care Series

hi uollsss happy Monday...

today akak nak review and memperkenalkan produk skincare yg amat bagus sekali.ia di perbuat dari asas cendawan yg mempuntai 1001 kebaikan bukan saja pada tubuh badam..malah ia juga menjadi agen anti menuaan untuk kulit uollsss..

yang penting uollss segala research dan pengilangan di buat di Malaysia.. so kementerian ke sedara mara dia don't worry..lulus...

anda pernah dengar GANO?... yess.. cendawan merah.. sekarang syarikat ini telah memperluaskan lagi kepakaran mereka bagi menghasilkan skin care yg sangat baik dan amat bagus..

Baru-baru ini, Pakar Dermatologi dan Kosmetologi Perubatan mendapati bahawa Ganoderma lucidum atau nama lainnya cendawan merah boleh bertindak sebagai agen anti penuaan yang sangat berkesan untuk peremajaan kulit dan dapat meningkatkan metabolisme kulit agar lebih sihat dan lebih cantik.

Oleh itu, siri penjagaan kulit G'BEAUTE telah dibangunkan hasil daripada kajian yang dilakukan oleh pakar.  Siri penjagaan kulit G'BEAUTE telah dibangunkan menggunakan teknologi moden produk penjagaan kulit dari Perancis bersama dengan kombinasi tumbuhan semulajadi dan ekstrak Ganoderma lucidum.


Ia adalah gabungan sempurna dan sesuai untuk semua jenis kulit.  Kualiti yang sangat baik dari G'BEAUTE berasal dari kolaborasi kepakaran pengeluar produk penjagaan kulit terkenal di dunia dan mereka dihasilkan di kilang Standard Antarabangsa dan dengan pengiktirafan Good Current  Amalan Pengilangan (cGMP).

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA

Friday, 11 August 2017

Kuala Lumpur 2017 29th Sea Games

uollsssss akak exited uollssss

sekali lagi Malaysia menjadi tuan rumah untuk temasya bertaraf dunia. Kuala Lumpur 2017 29th Sea Games. di sertai 11 negara2 Asian yg akan bersama bertarung bagi mendapatkan pingat bagi acara sukan yg hebat.. mungkin acara ini tidak sebesar kuala lumpur commonwealth games 1998 tapi ia cukup memberi impak besar kepada Negara kita ...selain tu temasya ni berlangsung juga 9th Para Games 2017
 

so tahun ni akak bercadang nak tonton acara pembukaan di bukit jalil pada 19hb ni uollsss..so akak letakkan beberapa detail tentang acara berikut...

 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

ini serius uollsss

salam jumaat uollsss...

hari ni post akak agak serius yer..

akak sedih uollss bila Malaysia di kejutkan dengan berita seorang bapa sanggup merogol nak meliwat anak kandung sendiri..


 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Thursday, 10 August 2017

reality dunia hiburan kita

hey uollsss...

sihat x ari ni?...cantek x uollss ari ni?

akak tergerak nak kupas satu topic ni..berkenaan lambakkan pelakon2 baru yg cantik dan encem2 di dunia hiburan kita...cerita2 dengan plot yg sama dan jalan cerita yg membosankan...

kadang meraka ni popular sahaja tapi xde bakat.. orang kata bakat akan datang kemudian.. yer ke.. akak tunggu x datang pun bakat diorang tu...

terus terang akak mmg jarang tengok tv.. sbb akak rasa tonton youtube lebih berinformasi dan lebih menghiburkan dari cerita2 dalam tv..

kalau korang bariskan pelakon2 Malaysia ni..banyak yg akak x kenal..lagi2 yg baru2..yg slalu kuar kat slot tv tu..semua cantik2..semua ensem bagai nak gila...

tengok je lah zul arrifin yg sado hensem ..bisa memberahikan kak kiah, kak tipah.. tertunggu2 di kaca tv sebab nak tengok wajah kacak dan kesadoan abang zul...ini contoh yer..contoh..


manakan heroinnya pula anzalna yg rambut ikal mayang..meletop..melentik2 sana sini kata2 manja..

ok..STOP..kat sini akak bukan nak buat acara puji memuji yer...akak nak cakap pasal kualiti dan jalan cerita yg rakyat Malaysia mahu..
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Wednesday, 9 August 2017

gosip2 petang...ini cerita mmg x abis...

hey uollsss.. amacam sihat?
ari ni gosip2 santai jer.. sbb akak busy keje ari ni...

ari ni kita nak gosip2 skit ek..kisah panas alif Aziz n pipah.. akak tengok makin panas..sbb pipah dah buat press conpren dah uollsss.

kata nak nak jelaskan apa sebenarnya yg berlaku...ok ni adalah keratan Akbar semalam..baca ni..akak komen kemudian..

 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Tuesday, 8 August 2017

mahal?... anda nilaikan sendiri

salam uollsss

semalam ada dengar2 dan baca beberapa komen tentang post akak pasal didikan anak2..yer lah akak mohon map lah yer pada sapa yg rasa marah sangat.. pendapat akak hanya sekadar pendapat..x stuju xpe..akak pun kena lah stuju dengan apa yg mereka nyatakan.. Maybe mereka bangga agaknya anak mereka perangai cam tu.. Maybe ko setiap malam sebelum tido ko ada acara penyampaian hadiah sempena kebanggaan dan kecermelangan anak ko..

Ko punya pasal lah...

so ari ni x nak cerita lagi pasal parenthood ni..sbb banyak mak2 bapak2 of the year dah kuar kuku.. Akak cuma tegur jer..x leh terima nak buat cam ner kan..

ari ni akak nak cerita pasal makan makan... korang dah makan lom..

sebut je pasal makan kak senduk terus lapar.. maklum lah tembolok besar...akak mmg kaki makan..sebab tu niat nak kuruskan badan lepas raya ari tu terkubur begitu saja...

tapi sekarang barang makan mak aiiiii mahal... air kosong pun dah 30 - 50 sen segelas... lagi2 kedai mamak.. mmg dah sedia maklum harga dia melambung...

tu belom lagi makanan2 yg viral tu..lagi lah melampau ..dulu masa tengah viral burgle viral tu..mau 12- 18 hengget harga satu


CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA

Monday, 7 August 2017

anak biadab - salah sapa?

salam isnin uollss..

amacam? lemau ke 1st day keje ni.. ala biase lah tu.. MONDAY BLUES .. nanti lepas lunch ok lah tu...bila kiah dah bukak cerita gosip2 charge lah ko nanti..

jom jom akak nak cerita sikit ni...cerita apa ek?... cerita anak kurang ajar..

kalau anak kecil kurang ajar kita nak salahkan sapa?..adakah didikkan kita salah or pengaruh luaran..lets kita bincangkan uollsss...

cerita anak kurang ajar ni mmg slalu kita dengar.. tapi kalau tahap melampau2 tu mmg mintak tali pinggang lah kan...

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA


Friday, 4 August 2017

maggi bangang ke ko yg bangang?

salam jumaat uollss

sebelum tu akak nak mintak map ler yer..apa yg akak cakap ni akan menaik hantukan segala mak bapak yg selalu baca blog akak..sebab akak perasan mmg banyak mak2 orang suka baca blog akak ni...

tolong jangan cerca akak di hari ni yer..ini sekadar pendapat je..akak tau kat luar sana yg baca blog akak ni banyak yg pandai2..doktor2 bagai...mana pakar motibasi bagai..manakan pula mulut2 petir yg akan menghanjengkan akak dengan jayanya...

akak nak cakap pasal mak bapak sekarang yg begitu menjaga kesihatan anak2..


tajuknya maggi

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA

Thursday, 3 August 2017

tahap mana berpewatakan menarik ko tu?

hey uollss akak nak tanya ni...

apa yg di maksudkan dengan 'BERPEWATAKAN MENARIK' ?.. post kali ni agak serius skit...


terpanggil pulak akak lepas akak membaca satu pos dalam OH BULAN.

kisahnya cam ni.. adalah satu produksi ni yg adakan satu ujibakat bagi mendapatkan pelakon untuk satu pementasan teater ke , filem ke, drama ke apa thah kan...menurut penulisan itu akak dapat mengatakan dia seorang lelaki...

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Wednesday, 2 August 2017

trending sendu yg mendapat sambutan..

assalamualaikum uollsss..

sorry sorry sbb xde blog update untuk 3 hari lepas.. sbb akak keluar Bandar atas urusan penting.. akak di beri kepercayaan menjadi salah seorang pembawa obor untuk temasyar sukan sea x lama lagi.. akak sebagai atlit sukan membawa telor dalam kantong berganti2..

so today akak nak cakap pasal satu topic yang bertajuk.. "the joyah of the millennium"

wahhhhhh whats that.. apakah tajuk itu.. ni akak nak kupas ni...

kenapa akak cakap kaka joyah.. ni gelaran je..sbb org gelar orang2 yang banyak bunyi ni kan joyah.. so sapa yg bernama joyah di luar sana.. jangan terasa yer..

so lepas akak run run child bawak obor tu.. akak berenti lah makan..yer uollss lepas lari mesti la akak laparina binti laparuddin kan.. so akak scroll2 lah fb ..sambil2 orang kata...yer lah kena lah amik gak cerita2 terkini kan..kang x amik tau kang orang kata akak ni "ponjeng dalam tempurung" lak

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Saturday, 29 July 2017

OMG!! akak shock uollsss

salam uollsss....

I am so sorry sebab semalam (jumaat) akak x sempat update blog..sbb akak begitu sibuk dengan photoshoot majalah mempelam di tepi pantai dan kolam renang. gambar akak di keluarkan untuk edisi kemerdekaan tahun ni... jangan lupa dapatkan naskah berikut dan framekan bagi mendapatkan inspirasi bentuk tubuh yg mengiurkan yer...

tema fotoshoot "lembu laut dalam"

ok ok back to the story..
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Thursday, 27 July 2017

i born to be princess, not to clean toilet..

hai uolls

cantek x ari ni..ari ni akak rasa cantek sangat..macam princesss..sbb ari ni akak bersiaran dari kota keriangan bersama mak ayam akak.. nanti maybe akak akan buat live dr sana sambil tunjuk cara2 pose cantek princess walrus tepi pantai yer..


ok back to our topic today..

akak nak cerita skit pasal bilik air...akak terpanggil nak tulis ni..sbb ada kawan dalam pesbook akak ni mengadu kawan serumah dia yg pengotor..apa yg orang tak tahu yg dia bermuka elok tapi pengotor yg amat...kiranya tajuk dia "the secret live of the smelly prince of cirit"...kalau di melayukan bermaksud kehidupan rahsia seorang putera yg berbau cirit...eh macam salah je..atau "ini busuk punya orang"... ah lantak lahhhh
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Wednesday, 26 July 2017

perasan cantek...perasan hot..perahsantan

seamat pagi uollsss...

nak tanya ni..dah beli rak bilik air akak jual belum?... kalau lom pi beli saya kat FB akak..like n share banyak2 yer... tambah rezeki aku.. ingat tu...

ok.. pagi ni akak nak santai2 cerca je...cerca diri sendiri dan cerca yg lain..

akak perasan zaman sekarang ramai yg perasan cantek kan..termasuk akak sendiri..kalau nak cakap dalam FB atau insta tu jangan cakap le..the king n queen perasan cantik semua ada...sebenarnya akak jelous dengan kecantikan uollss tu.. akak rasa cam nak simbah air panas je kat korang...

tadi akak ada baca harian metro..seorang gadis di kecam sebab buat muka kiut dalam tv akhirnya di cerca rakyat Malaysia...

masa kat berita tu akak ade tengok..masa tu majlis Felda apa thah..ada pak najib dalam tu..tetiba camera focus pada budak pompuan ni buat muka kiut ..kenyit2 mata dan lambai2 manja...


 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Tuesday, 25 July 2017

X payah nak LIVE sangat lah...

first and formost akak nak mintak maap sesangat kalau post kali ni buat orang marah..pendapat kak senduk hanyalah pendapat peribadi dan tidak berkait dengan mana2 manusia sekeliling...

akak perati sejak2 ada button LIVE kat fb and insta ni..kemain lagi semua nak buat live yer..segala bagai live..live tengah makan..live tengah event dan banyak juga live makap tutorial...

adakah ia perlu?.. jika ia menguntungkan dua belah pihak..ok kot..tetapi kalau hanya LIVE nak tunjuk cara mekap..sila pastikan hasilnya kebabom ...betul x? kalau sekadar melepaskan cirit di tangga baik ko pi cebok je...

ari ni akak nak kupas tentang live makeup yg di buat oleh amatur dan bukan MUA yg mmg hebat..

bukak je FB ada Live..yg penting sebelum live ada notification seperti ini.." malam ni rasa nak buat live lah..tutorial makeup..ada yg nak tengok x?"

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Monday, 24 July 2017

sabun viral.. dari kuali ke princess dengan pantas

hey uollss..kak senduk backkkkkkkk...

thank atas doa dan kata2 semangat uollsss tempohari..akak down sangat uoll..but now i'm back to my own feet..

so thank jugak sbb ada hamba allah yg telah bagi akak laptop untuk akak pakai....

so ari ni akak nak cerita pasal sabun viral!...sabu apa.. sabun bumibime tu le...tahap viral dia melampau tau..sabun2 je trus puteh katanya.. maka impian gadis2 dan teruna berkulit bontot kuali yg ingin menjadi puteri dan putera salju akan terlaksana uollss..

 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA

Monday, 17 July 2017

Siapa kak Senduk?

Siapa kak senduk?

Org kata jgn luahkan isi hati kat media social. Nanti org cerca.. Tapi kita menulis sekadar untuk catatkan apa yg terbuku di hati.
Ingat jadi org bernama kak senduk ni best ker. Nope..x best.. Tu jawapan saya. Sebab apa. Saya x punya apa2. Sekadar nama kak senduk yg pernah hiburkan dunia blog dulu. Cerita2 lama dalam blog hanya sekadar pengalaman yg di kongsi bersama untuk gelak tawa kawan2 dan pembaca.
Org sentiasa ingat yg kak senduk ni sentiasa happy go lucky..dan happy saja. Tapi kak senduk cuma nama pena. Nama dan karektor baru yg di cipta bagi melegakan apa yg sentiasa terbuku di minda. Apa yg rasa di hati.
Kak senduk x punya kereta besar. Kak senduk x kaya. Cuma bergantung nasib pada jualan online yg kadang di ketawakan oleh kawan2. Cuba sedaya upaya dan segala daya pikir dan mencuba untuk mengubah nasib.
Dulu saya kerja di sebuah syarikat. Nearly 7 years. Saya harap my life will be ok. Tapi tidak. Lepas berhenti saya cuba cari banyak kerja. Tapi mungkin my qualification , pengalaman dalam bidang tertentu x beri saya nasib yg baik. Maybe my character pun x meyakinkan org. Tapi i do my very best untuk cari kerja yg layak bg saya.
Lepas x berjaya. Saya cuba nasib berniaga online. Biasa lah meniaga one day u untung the next day belum tau lagi.
After a month saya berhenti kerja abah meninggal. Satu lagi beban saya kena tanggung. Dulu saya yg bantu family. Tapi bila kerja sendiri. Kadang2 apa yg nak masuk mulut pun terlepas. Tapi nasib saya masih baik saya duduk rumah mak saya dengan adik saya.
Persepsi org bila kerja sendiri ni lain. Jika kita maju org puji..kalau sekadar suam2 kuku2 org pun benci. Jgan kata kawan2 keluarga sendiri pun menyampah.
Tapi saya cuba lagi. Jual makanan, jual baju bundle. Jual apa yg boleh dijual untuk kelangsungan hidup. Tapi nasib saya masih disitu.
Sekarang genap 1 tahun 3 bulan saya mencuba nasib survive dengan kerja sendiri. X mudah. Jangan jadi macam saya.
Bila berblogging..banyak cerita2 kelakar..cerita cerca mencerca... Org suka..nak lagi nak lagi..
Pernah satu kali tu saya ada tulis pasal satu produk wanita ni. Bila makan kuar itu lah ini lah.. Agak lucah.. Bila saya tulis semua sokong.. Ramai juga stokis produk tu yg marah dan cerca saya..
Tapi one day owner peroduk tu add saya di facebook. Baik orgnya.. Saya hina produk dia..tapi dia balas kebaikan pada saya.. Dia pos barang pada saya. Dia bg produk dia pada saya.. Bg tips..
Bila saya kluar pulak..ramai yg kenal saya..tegur..katanya cerita2 saya kelakar. Bila cerita saya kurang caci maki..mereka kata kurang kick..
Bila saya pikirkan.. Org kenal saya kerana mulut dan tulisan saya yg buruk..caci maki.. Cercaan ..carutan.. Apa dah jadi pada saya. Saya x nak org kenal kak senduk sebagai mulut jahat. X nak..
Ini lah sebab nya saya berhenti berblogging. Saya mmg minat. Saya suka buat org ketawa..
Saya cuma ada hp lenovo yg org x nak pakai. Saya beli waktu hp note 1 yg saya beli rosak lepas guna 4 tahun. Bila kengkawan tayang hp yg bertaraf bintang..saya hanya jeling. Dalam hati berkata " xpe ok je hp murah pun murah lah. Janji ada kan". Nak betulkan laptop yg saya beli 9 tahun lepas x mampu. Apa lagi nak beli yg baru.
Legakan hati. Tapi jelous mmg ada. Saya usaha. Tanamkan niat utk lebih maju. Dalam diam saya mintak kerja di 7 eleven dan speed mart. Tapi x bg tau sesapa pun. Tapi keputusannya cuma krik2 saja.
Xpe lah usaha lagi.. Saya terus buat online busines. Saya buat dropship. Jual mop, jual penyedut blackhead jual macam2 lagi. Walau ada org kata saya ni manusia xde masa depan, saya cuba juga. Saya yakin kalau x hari ni mungkin akan datang saya akan senang. Tu tuhan saja yg tahu.
Kawan baik saya cakap jangan putus asa.. Yer betul.. Tapi nasib saya saya saja yg tahu. Nasib saya x sama macam yg lain.
Saya x suka bukak facebook sbnarnya. Sebab banyak cerita2 gembira dan cerita org kaya dalam tu. Bukan x terima hakikat. Tapi x nak sedihkan hati ni. Tapi saya buka juga.. Komen2 skit supaya org x kata saya sombong. Saya bukak juga sbb saya nak jual mop dalam facebook.
Ramai ingat kak senduk ni senang..ada banyak duit. Ada hidup yg hebat..ada kerja yg tip top.. Tidak.. Itu hanyalah khayalan. Saya org biasa . yg mampu untuk teruskan hidup walau kadangkata tertekan.
Saja juga ada tanggungbjawab yg saya harus laksanakan. Apa yg saya nak adalah kelapangan hidup. Senang makan senang pakai..bayar hutang skit.. Enough. X kaya sgt pun xper.
Saya cuba jadi seceria mungkin. Tapi gelora dalam dada ni sendiri yg tahu. Kadang saya bertanya sendiri. Kenapa nasib saya x sama macam kawan2 yg lain. Saya juga pernah cuba apa yg kawan2 saya buat. Tapi x menjadi.
Org cakap jangan pandang pada kejayaan org lain..pandang juga pada kesusahan yg org lain hadapi. Mmg senang kita cakap, tapi bila kita yg alami x kan nak pandang pada org yg lebih susah. Kita nak senang kena lah pandang pada kejayaan org lain.
Banyak peluang yg saya nampak di dalam facebook. Tapi semua peluang tu semua kena bayar. Yer lah zaman sekarang ko nak terkincit pun kena bayar kan. Saya tengok saya perati dan saya cuba buat. X semua benda kita boleh buat dengan mudah. Kena ada tunjuk ajar kan..
Entahlah.. Rasa macam putus asa.. Tapi belum lagi. Kadang tu rasa nak tinggalkan puchong ni. Pegi tempat lain mulakan hidup baru. Tapi mampukah aku. Ada duit ke aku nak berhijrah.
Xde kerja org benci xde duit pun org benci. Betul kan..
Tapi saya cuba tenangkan hati ni. Cuba lagi..dan cuba lagi..insyallah..kalau bukan hati ni saya senang..insyallah satu hari nanti.
Mungkin nasib saya adalah balasan atas segala caci maki..cercaan pada blog dulu. Org yg teraniaya doakan kita. Rezeki kita tertutup. Nasib malang.
Saya mohon maaf jika saya sakitkan hati mana2 pihak. Maaf setulus hati.
Doakan kesejahteraan saya. Doakan saya rezeki saya melimpah ruah. Amin.
Terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...